Неки нови Порторико

Без дугогодишњих лидера, Џеј Џеј Барее и Карлоса Ароја, нова генерација Порториканаца ће у Кини покушати да направи добар резултат, а то је за њих минимум пролаз у другу фазу.

Смештени у групу Ц са фаворизованим Шпанцима, Тунисом и Ираном, "певци" себе виде на бар другом месту и у другој фази, где би могли да се сусретну и са српском репрезентацијом.

Пласман међу 16 најбољих екипа је и примарни циљ селектора Едија Касијана, који ће екипу предводити у деветом узастопном учешћу на светској кошаркашкој смотри, а укупно 14.

Порторико је најбољи пласман на СП остварио 1990. године, када је завршио на четвртом месту, да би у периду деведесетих и почетком двехиљадитих углавном успевали да дођу до нокаут фазе, што се од 2006. и првенства у Јапану изгубило и после бивало све горе и горе (17, 18 и 19. место)

Иако више немају НБА звезде попут Барее и Ароја, имају и даље прилично квалитетне играче попут Гијана Клавела, који је прошле сезоне наступао за шпански Естудијантес и Анхела Родригеза, који поред европског искуства из Хаифе и Шолеа има иза себе сезону у развојном тиму Хјустона рокитса, Рио Грандеу.

У тиму Порторика, који је тренутно 17. на Фиба ранг листи, вреди споменути и Џона Холанда и Герија Брауна, који су имали битан допринос у квалификацијама. 

Међутим, у припремним утакмицама нико од играча се није посебно истакао, а порази од Кине и Аргентине, и тесна победа над Анголом могу да укажу да овај тим може имати проблеме са Ираном, са којим игра премијерни меч 31. августа и Тунисом, са којим ће снаге одмерити после меча са Шпанцимна, односно у последњем колу групне фазе.

број коментара 0 Пошаљи коментар