Иранци са Хададијем желе изненађење у Кини

Један од три тима који ће, поред готово извесног победника групе Ц Шпаније, конкурисати за још једно место у другој фази је и тим Ирана, који у трећем узастопном наступу на првенству света предводи 34-годишњи Хамед Хадади.

Иранска кошарка је силно напредовала (тренуно 27. место на Фиба листи), нарочито у овом веку, у којем су успели да освоје три титуле Купа Азије, уз још по једно сребро и бронзу.

Поред тога, учествовали су на ОИ 2008. године и на последња два првенства света, на којима заузели 19. и 20. место.

Ове године ће у конкуренцији Шпаније, Туниса и Порторика покушати да направе корак даље и обезбеде први пут наступ у другој фази кошаркашког Мундијала. 

У ту мисију повешће их дугогодишњи лидер, времешни Хамед Хадиди (34), који има искуства играња у НБА лиги (Мемфис и Финикс), а који тренутно наступа у Либану.

Поред њега ту је и "млађа гарда" коју предводе Мохамад Јамшиди и Бехнам Јахчали, а који су и у квалфикацијама и припремним мечевима (побеђена Русија у Москви) показали да могу да играју на високом нивоу.

Први, а можда и кључни меч на првенству Иранци ће играти првог дана шампионата против Порториканаца, а после ће уследити дуели са Тунисом и Шпанијом.

број коментара 0 Пошаљи коментар