Межријев Тунис сања прву победу и први пролаз

Селекција Туниса, која ће играти у групи Ц у Гвангџоу, једна је од репрезентација која би као аутсајдер могла да направи проблеме на папиру јачим од себе. Салах Межри биће вођа тима и ове године.

Тунижанима ће наступ у Кини бити други на планетарним првенствима, на којима још увек нису осетили сласт победе.

Они су на СП у Турској 2010. године изгубили свих пет мечева и заузели последње 24. место, а сада ће у групи са Шпанијом, Ираном и Порториком тражити нову шансу, не само за прву победу већ и за пролаз даље.

Као двоструки првак Африке (славили 2011. и 2017. године) и тренутно 51. тим на Фиба рнг листи, а после прилично доброг и успешног наступа у квалфикацијама, свакако имају своју рачуницу.

У поход у Кини повешће их искусни Салах Межри, играч Далас Меврикса а некада истакнути члан мадридског Реала.

Иако у 33. години живота, много тога у игри тима селектора Марија Палме зависиће управо од њега, а највећу помоћ очекује од Американца Мајкла Рола, који већ годинама игра у Европи на високом нивоу и после Басконије, Бешикташа, Макабија од наредне сезоне биће нови члан Олимпије из Милана.

У првом мечу 31. августа Тунижани ће снаге одмерити са главним фаворитом Ц групе Шпанцима, док их после чекају дуели са Ираном и Порториком, на који ће и бити фокусирани.

На првенству ће их представљати ових 12 кошаркаша: Салах Межри, Мајкл Рол, Омар Абада, Мохамед Абаси, Макрам Бен Ромдхане, Зијед Ченуфи, Мурад Ел Мабрук, Моктар Гјаза, Мохамед Надидане, Низар Книоуа, Омар Моули и Радхуан Слимани.

број коментара 0 Пошаљи коментар