Јужна Кореја, недостатак висине препрека за резултат

Кошаркаши Јужне Кореје имају дугу традицију учешћа на светским првенствима, али никада у историји нису стигли ни близу медаље. Ни на Мундобаскету у Кини не треба очекивати превише од екипе, у конкуренцији Русије, Аргентине и Нигерије.

Кошаркашка репрезентација Јужне Кореје шест пута учествовала је на Олимпијским играма и седам пута на светским првенствима, али никада није дошла ни надомак борбе за медаљу.

Највећи успех на Мундобаскетима Корејци су забележили 1970. године, када су на шампионату у Југославији заузели 11. место.

Чак ни на азијском континенту Јужна Кореја не спада у сам врх, пошто су последње злато на континенталном шампионату освојили сада већ давне 1997. године.

У Кину тим Јужне Кореје стиже као аутсајдер. На претходном шампионату света Корејци су забележили свих пет пораза, а у конкуренцији Русије, Аргентине и Нигерије у Групи Б тешко да могу до изненађења.

Селектор Хур Ђе на окупу има екипу која је спој младости и искуства, а највећи проблем Јужне Кореје је висина, односно недостатак исте, пошто од 12 играча, само тројица кошаркаша виши су од два метра.

Кореју највероватније чека грчевита борба за пламан на најнижим позицијама на турниру, а уколико буду успели да иза себе оставе неку репрезентацију, биће то велики успех.

број коментара 0 Пошаљи коментар