Мажић иде кући, Питана и Фагани суде преостала два меча

Аргентинац Нестор Питана и Иранац Алиреза Фагани судиће финале, односно меч за треће место на Мундијалу у Русији, објавила је Фифа на свом "Твитер" профилу.

Иако је најбољи српски арбитар Милорад Мажић био међу кандидатима за главног судију последња два меча на Мондијалу у Русији, Фифа је именовањем Фаганија и Питане разрешила све дилеме.

Питани ће у мечу за првака света помагати сународници Хернан Мајдана и Хуан Белати, док ће четврти и резервни судија бити Холанђани Бјорн Кујперс и Ервин Зејнстра.

У "утешном" финалу Фаганију ће асистирати Реза Сохандан и Мухамед Мансури. Остатак судијске екипе чиниће Маланг Ђеђу и Ђибрил Камара из Сенегала.

број коментара 5 пошаљи коментар
(петак, 13. јул 2018, 09:35)
Vlajko [нерегистровани]

Korektno

S obzirom na ekipe koje se sastaju logično je da sude sudije "iz daleka". Argentinac je bio jako dobar ali Iranac je u dva meča, od kojih je jedan bio i naš, imao sitnijih propusta, pa mi zbog toga nije bio favorit za finale.

(четвртак, 12. јул 2018, 23:18)
anonymous [нерегистровани]

Mažić

Mažić je top svjetska klasa,kao hrvat nebi imao ništa protiv da nam sudi i siguran sam da bi to bilo odrađeno
stručno i profesionalno.Razumijem FIFA-u zašto nije u izboru a možda je i za njega bolje.

(четвртак, 12. јул 2018, 23:08)
NIKOLAKRAJINALONDON [нерегистровани]

SAMO NAMA

Ako je mogao rodjeni Svicarac koji zivi u komsiskoj Njemackoj suditi nama protiv Svicarske, zasto ne bi mogao i Mazic. On nije rodjen ni u hr. ni u njemackoj.
U stvari zasto su nas ostetili oba puta.
Em nam sudio sudija iz evrope, em Mazic ne moze suditi zbog obe ekipe iz evrope koji igraju u finalu.
To mogu samo nama i nikome drugom.

(четвртак, 12. јул 2018, 22:47)
Милош [нерегистровани]

Мажић не суди

Мислим да је одлука добра и реална. Када би судио на мечу Француске и Хрватске, тј. када би се десио случај неке спорне ситуације, рецимо са пеналима из прекршаја, сигурно би му се стављало то, да је "био пристрасан", у случају да Хрватска прими гол тада, уколико су они начинили прекршај, или, обратно, да тврде да се прекршај над њима десио , а Мажић исти није досудио, јер је то било исправно, тако да би само изгубио кредибилитет беспотребно, иако можда није направио грешку.

(четвртак, 12. јул 2018, 21:12)
anonymous [нерегистровани]

mislim da...

zbog Hrv. ne sudi finale a za 3. mesto zbog Belgije, jer je vec sudio Belgiji u 1/4 finalu.