Legende narodne muzike pružaju podršku mladim kolegama

U nedelju, 3. novembra, održava se prvi Sabor narodne muzike Srbije, u organizaciji Radio-televizije Srbije i Saveza estradno muzičkih umetnika Srbije.

U direktnom prenosu od 21 sat na Prvom programu RTS-a, premijerno ćemo čuti čak 24 nove kompozicije narodne muzike. Mlade pevače, među kojima ima i već afirmisanih umetnika, ali i novih lica koja će tek naći svoje mesto u svetu muzike, podržaće slavne kolege - legende kvalitetne narodne muzike: Dragana Mirković, Snežana Đurišić, Ana Bekuta i Marinko Rokvić.

O pobedničkoj kompoziciji Sabora odlučuju glasovi publike i stručnog žirija, i to u jednakoj razmeri (50:50). Gledaoci će dobiti priliku da glasaju za svoje favorite putem SMS-a, a sav prihod od glasanja ići će u humanitarne svrhe. Nagrade koje očekuju pobednike su sledeće: prvo mesto i najbolja kompozicija - 350 hiljada dinara, drugo mesto - 250 hiljada dinara i treće mesto - 180 hiljada dinara. Pored toga, biće dodeljene i nagrade za najbolji tekst i najbolji aranžman u vrednosti od 100 hiljada dinara.

Sve izvođače pratiće Narodni ansambl RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića i Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića. Značajnim pojedincima SEMUS će dodeliti i nagrade "Nacionalni estradno - muzički umetnik Srbije".

Voditelji Sabora biće Milica Gacin, Marija Popović, Bojana Marković i Nenad Kamidžorac

Nedelja, 3. novembar od 21 sat na Prvom programu RTS-a.

broj komentara 0 pošalji komentar