Sabor narodne muzike Srbije

RTS i Savez estradno muzičkih umetnika Srbije u nedelju 3. novembra, organizuju prvi Sabor narodne muzike Srbije - uživo iz RTS-ovog studija 8 na Košutnjaku.

U direktnom prenosu gledaoci će moći da čuju više od 20 novih kompozicija narodne muzike. RTS i SEMUS na Saboru pružaju šansu mladim talentovanim autorima, kao i proverenim kompozitorima da se takmiče za prestižne novčane nagrade: prvo mesto i najbolja kompozicija - 350 hiljada dinara, drugo mesto - 250 hiljada dinara i treće mesto - 180 hiljada dinara. Pored toga, biće dodeljene i nagrade za najbolji tekst i najbolji aranžman u vrednosti od 100 hiljada dinara.

O pobedniku odlučuju glasovi publike i stručnog žirija, i to u jednakoj razmeri (50:50). Gledaoci će dobiti priliku da glasaju za svoje favorite putem SMS-a, a sav prihod ići će u humanitarne svrhe - udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti "Zvončica"

Specijalni gosti festivala biće Dragana Mirković, Snežana Đurišić, Ana Bekuta i Marinko Rokvić.

Sve izvođače pratiće Narodni ansambl RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića i Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića. Značajnim pojedincima SEMUS će dodeliti i nagrade "Nacionalni estradno - muzički umetnik Srbije".

Nedelja, 3. novembar od 21 sat na Prvom programu RTS-a.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 27. okt 2019, 17:07) - anonymous [neregistrovani]

Можда

Можда је потребно више времена да песме уђу у ухо....
Више емисија, па се у другој емисији сузи број песама....финално вече за неколико победничких песама,жири,публика, и др. гласања...

Нове новокомпоноване песме уз освежење у аранжерском смислу,да се дода неки инструмент...ето Грци убацили бузуку,виолину....
Фолк парада је некад била авангарда, и модерни трендови,аранжмани,извођење..... и очување традиције

Има времена...