Bunt: Bunt rok turneja 2019

Početak sedamnaeste TV sezone emisije "Bunt" obeležiće pet specijalnih izdanja, posvećenih sada već tradicionalnoj "Bunt rok turneji", koja je postala neodvojivi i itekako značajan deo "paketa" nagrada najboljima na "Bunt rok festivalu" RTS- a.

Predstavićemo i dočarati vam najatraktivnije i najlepše momente ovogodišnjih najboljih, najvećih i najatraktivnijih domaćih i regionalnih muzičkih festivala.

Takođe, saznaćete i kakva je bila atmosfera (u publici ali i na bini) tokom festivalskih nastupa benda "Lagana sreda" -pobednika ovogodišnjeg, petog izdanja "Bunt rok festivala".

Stefan Niketić, "Lagana sreda": "Bunt rok turneja", kao deo nagrade jer smo pobednici 5. izdanja Bunt rok festivala, nam je mnogo značila. Stekli smo ogromno iskustvo, naučili mnogo i to za samo nekoliko meseci, kroz sve te nastupe na festivalima... I čitav taj "dril", koji podrazumeva pripreme za svirku, probe, komunikaciju sa tehnikom i naravno susrete sa raznovrsnom festivalskom publikom, osluškivanje njihovih utisaka o našoj muzici- sve to zajedno je bilo dragoceno za naš bend. Pre svega za poboljšanje, u svim oblastima ali i kao motivacija, da nastavimo. Naročito bih izdvojio sve što je novim bendovima omogućeno na velikom festivalu kao što je Bir fest, zaista značajna prilika i svi imamo odlična iskustva."

U emisijama "Bunt", sredom uveče na RTS 2 videćete i ekskluzivne izveštaje o izuzetno uspešnim svirkama najboljih bendova (ukupno 29) Bunt rok festivala, koji su se tokom avgusta predstavili publici na specijalnim, "Bunt rok binama"- u Banatskom Sokolcu (festival "Rok Vilidž") i na beogradskom Bir festu.

Marko Janković, Viva Vops (pobednici BRF 2017): "Svake godine nam je sve lepše i lepše kada sviramo na festivalima, još od pre dve godine kada smo pobedili pa do sada. Za bend Viva Vops je zaista bila čast i privilegija što smo nastupali i na posebnim, Bunt rok binama, koje su uspostavljene i na festivalu u Banatskom Sokolcu a zatim i na Bir festu, kao potpuno ravnopravne, zvanične festivalske bine. Sa publikom smo ostvarili dobru razmenu, energija je bila dobra, oni su nas pratili i osećali, znaju sve tekstove i pesme... A to naravno prija, imponuje pa nam onda donese još radosti i prostora... i svi iz benda uživamo u tome, u toj razmeni... Naravno, u publici su bili i "naši ljudi", naši prijatelji i kao i članovi bendova sa kojima se družimo i sviramo. Jednom rečju- divno iskustvo i zato predlažem da Bunt rok bine budu uvedene- na svakom mogućem festivalu koji postoji, narednih... petsto godina!"

Sandra Vidojević, "Dingospo Dali" (pobednici prvog BRF) "Važno je što je zahvaljujući BRF binama data mogućnost i onom delu publike koji želi da čuje nešto novo, onima kojima je novi, drugačiji zvuk izazov, koji žele da saznaju, da istražuju, da saznaju za one koji dolaze i stvaraju ali ih još šira publika nije upoznala. A prilika za bendove da sviraju na ovakvim festivalima i to na posebnoj bini, itekako je doprinelo, pomoglo svima nama... Zbog toga smo se približili i svetu- i tamo postoji alternativna scena, ne mora sve biti pop, tamo andergaund bendovi rade u kontinuitetu, žive tu scenu i imaju publiku koja ih itekako prati. Prirodno je da se generacije smenjuju, to je proces čiji smo mi deo i drago nam je što je toliko nas mladih, novih koji smo prošli kroz Bunt rok festival dobilo i ovu priliku- da sviramo,prestavimo se... naročito na Bir festu, koji je dokazao da podržava mlade snage. Osim divne komunikacije sa publikom, posebno bih izdvojila odlične tehničke uslove jer nije često da mladi bendovi imaju ovako dobre uslove za najbolji mogući zvuk a ovde nam je i to bilo omogućeno."

Srđan Popov, "Sergio Lounge" (pobednici 4. BRF): "Bunt rok bina" treba da služi i za edukaciju budućim muzičarima, da ih pripremi za sve ono što ih ubuduće čeka. Ovako se može naučiti ne samo kako da se predstaviš pred publikom već i mnogo drugih stvari. Takođe, dopada mi se što se i na Bunt rok binama na Rok vilidžu i na Bir festu nastavio taj dobar "šablon", po kome je takođe poznat Bunt rok festival. On podrazumeva da se bendovi stvarno druže između sebe, da komuniciraju, da se povezuju i sarađuju, pomažu jedni drugima. To se prenelo i na Bunt rok binama na ova dva festivala i bilo je zaista odlično!".

Autorka emisije: Branka Glavonjić

Bunt: Bunt rok turneja 2019 RTS2- sreda 11. septembar u 22.20

 

broj komentara 0 pošalji komentar