Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Gošće večerašnje "Srbije na vezi" su Milka Kajganić, književnica iz Ciriha i dr Aleksandra Milovanović, pomoćnica direktora Pedagoškog muzeja u Beogradu. Repriza emisije u utorak, 22. oktobra u 13 sati.

Ovog oktobra, 64. put za redom, Beograd će ugostiti sve ljubitelje knjiga, one koji ih stvaraju, predstavljaju i čitaju. I kako već dolikuje jednom ovakvom kulturnom događaju, biće bolji od prethodnog. Pripremljeno je 667 programa i promocija, što je više nego lani. U haosu koji oplemenjujue, svoje mesto pod kupolama Beogradskog svoje mesto ima i naša večerašnja gošća, Milka Kajganić, književnica rodom iz Kozarca kod Vrginmosta (Hrvatska), a već decenijama živi i stvara u Cirihu (Švajcarska). Njena dela doprinela su očuvanju kulture Srba na prostorima Republike Hrvatske, što je potvrdila i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Takođe, skrenula je i pažnju na sudbinu svog naroda, na sudbinu svih onih koji su (ne)voljno napustili svoj dom.

Koleginica Vanja Vasić predstavlja knjigu Predraga Karasovića "Od Srpske Krajine do Amerike", posvećenu velikom srpskom humanitarcu iz Like Milošu Šupici koji je život u Americi opredelio da pomogne svom narodu.

"Srpske pravoslavne škole u Bosni i Hercegovini" naziv je izložbe Pedagoškog muzeja iz Beograda, biće otvorena 2. novembra u Andrićevom institutu u Andrićgradu. O značaju postavke govori naša gošća, autorka Izložbe, pomoćnica direktora Muzeja dr Aleksandra Milovanović.

Ovo je samo deo sadržaja večerašnje emisije. Budite sa "Srbijom na vezi".

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

 

broj komentara 0 pošalji komentar