Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Ovog četvrtka gost emisije "Srbija na vezi" umetnički rukovodilac Beogradskog diksilend orkestra, Vladimir Racković. O aktuelnim dešavanjima širom sveta izvestiće nas naši dopisnici. Repriza emisije u petak 17.maja u 13.00.

Beogradski diksilend orkestar, na poziv Srpskog kulturnog foruma iz Beča, održaće koncert u glavnom gradu Austrije. O predstojećem koncertu, saradnji sa Srpskih kulutrnim forumom iz Beča govoriće umetnički rukovodilac Vladimir Racković, gost emisije "Srbija na vezi".

Udruženje Srpskih advokata u Čikagu održalo je tradicionalno veče na kojem su dodeljena specijalne godišnje nagrade "Car Dušan". Nagrade se dodeljuju istaknutim pojedincima iz pravne struke, a ovoga puta priznanje je pripalo sudiji Teodoru Potkonjaku. On je istovremeno i aktivan u srpskim organizacijama i pri crkvi Sveti Vasilije Ostroški. Izveštava Aleksandar Žigić.

Humanitarna organizacija „Mali svet Kanada" pomaže darovitu decu u Srbiji i Republici Srpskoj. Humanitarno proleće započeli su premijerom „Gospođe ministarke" a krajem maja organizuju novu donatorsku žurku. Nedavno su u Torontu organizovali humanitarni rok koncert. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Muzički gost emisije biće naš poznati i priznati gitarista profesor Uroš Dojčinović.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar