Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Ovog četvrtka u emisiji "Srbija na vezi" ugostićemo glavnu i odgovornu urednicu srpskog radija "Mladost" iz Švajcarske, Anđelku Krasojević. Između ostalog gledaćete kako je proslavljen Đurđevdan u Americi i kako se naša predstavnica na takmičenju za pesmu Evrovizije priprema za svoj nastup. Repriza emisije, petak 10.05. u 13.05. Budite sa Srbijom na vezi!

Srpski "Radio Mladost" osnovan je 1. aprila 1997. godine u švajcarskom gradu Arau. Uz njega su stasale mnoge generacije. Kao važan edukator maternjeg jezika treće generacije naših sugrađana rođenih u Švajcarskoj postoji već 22 godine.

O važnom jubileju, nagradama, uspesima ali i izazovima rada srpskog radija u Švajcarskoj razgovaraćemo sa Anđelkom Krasojević, glavnom i odgovornom urednicom.

Bogatim kulturno umetničkim programom i liturgijama u Americi je proslavljen Đurđevdan, utiske prenosi dopisnik Aleksandr Žigić.

Poznata kao "Ruska Srpkinja", slikarka Ekaterina Milićević upamćena je kao inicijatorka humanitarnih izložbi za pomoć našoj zemlji posle NATO bombardovanja 1999. godine.

U Galeriji Inernacionalni studio "Radovan Trnavac Mića" u Valjevu, 24. aprila otvorena je njena izložba pod nazivom "Od Evrope do Rusije". Ekaterina živi u Srbiji od 1989.godine, a sa njom je razgovarala koleginica Mirjana Raičević Tasić.

U utorak 14.05. pod rednim brojem 9, na prvoj polufinalnoj večeri takmičenja za pesmu Evrovizije, našu zemlju predstaviće Nevena Božović sa pesmom Kruna. Kako teku poslednje pripreme pred nastup videćemo u izveštaju iz Izraela.

Repriza emisije, petak 10.05. u 13.05.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar