Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti emisije "Srbija na vezi", ovog četvrtka su srpsko-francuska umetnica, slikarka Milica Kojčić i glumac Aleksandar Dunić. O aktuelnim dešavanjima širom sveta, izvestiće nas naši dopisnici. Budite sa "Srbijom na vezi". Repriza emisije, petak 12. april u 13 sati.

Već godinama u Čikagu se održava Kamp Gračanica koji svako leto privuče pažnju na stotine mladih učesnika. Tu se stiču prijatelji, a učesnici kasnije postanu najaktivniji članovi srpske zajednice. U toku je upis za ovogodišnji program, a održan je i tradicionalni donatorski ručak. Izveštava Aleksandar Žigić.

Gost emisije „Srbija na vezi" je slikarka Milica Kojčić, koja živi i stvara u dve metropole Parizu i Beogradu, a koju prihvataju kao srpsko-francusku umetnicu. Ovih dana u „Galeriji 73" traje njena samostalna izložba slika „Slikarski univerzum".

Na poziv Srpskog kulutrnog društva „Jovan Dučić" iz Toronta, tamošnjoj publici predstaviće se glumac Aleksandar Dunić. O predstojećoj turneji u Kanadi, programu koji priprema za naše iseljenike govoriće u emisiji „Srbija na vezi".

Kanadski ogranak humanitarne organizacije „Srbi za Srbe" organizovao je, po treći put, takmičenje u brzom šutiranju na koš „Trojka iz bloka". To je samo jedna od manifestacija koju priređuju kako bi prikupili novac za pomoć porodicama sa puno dece u Srbiji i Republici Srpskoj. Iz Toronta izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar