Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 20.50

Gosti emisije "Magazin Srbija na vezi" su Žarko Petrović, tim lider za vitalni razvoj Programa Ujedinjenih nacija, dobitnik nagrade "Momo Kapor" za književnost, dr Nele Karajlić i Ljiljana Kapor iz "Zadužbine Momo Kapor". Muzički gosti emisije "Apsolutno romantično bend". "Magazin" možete gledati i na RTS2 u subotu, 13. aprila u 11.30.

Dobar način povezivanja naših stručnjaka u svetu sa institucijama u Srbiji, kako bi preneli svoja znanja i veštine i pomogli našoj zemlji da usvoji dobru međunarodnu praksu iz različitih oblasti, jeste Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), koji podržava Vladu Srbije u sprovođenju nacionalnog razvojnog programa koji obuhvata niz reformi neophodnih za ubrzani ekonomski rast i društveni razvoj kao i proces pridruživanja Evropskoj uniji.

Ovaj ambiciozni program uključuje i poziv stručnjacima iz Srbije sa uspešnom međunarodnom karijerom, posebno one u dijaspori, da se jave na konkurs do 11. maja 2019. god. Najbolji će biti stavljeni na listu raspoloživih eksperata koje će institucije RS moći da angažuju kada su im potrebni, a na osnovu njihovih specijalnosti. Gost emisije, Žarko Petrović, tim lider za vitalni razvoj UNDP.

Među onima koji su najlepše pisali o Beogradu i najbolje objašnjavali naravi onih koji u njemu žive, ma odakle došli, posebno se osvrćući na one koji su iz njega otišli u beli svet", jeste Momo Kapor, književnik i slikar, novinar, beogradski boem, ali i građanin sveta. Njega se setimo u aprilu, posebno na njegov rođendan, 8. aprila, kada se dodeljuje njegova nagrada. Ove godine, na devetu godišnjicu od njegove smrti, nagrada za književnost pripala je dr Neletu Karajliću za roman Solunska 28. Gosti emisije, Ljiljana Kapor iz Zadužbine Moma Kapor i dr Nele Karajlić.

Najbolji kubanski plesač svih vremena, Majkl Fonc, instruktor, koreograf i plesač, bio je gost Beograda, ovih dana, gde je svoje znanje iz baleta, savremenog i modernog plesa, sticano najpre u najpoznatijem kabareu na svetu, Tropikana, na Kubi, a zatim u Italiji kod najboljih učitelja plesa, podelio sa beogradskim plesačima.

Kako je izgledao njegov ekskluzivni šou nastup sa partnerkom Silvijom Ćapeli, u SKC-u u Beogradu, na velikoj plesnoj žurci, predstaviće nam njegovi domaćini, Uroš Đurović i plesni klub Al Centro.

Šume su duboke i tamne, naziv je pozorišne predstave koja je nedavno, izvedena u Torontu, a govori o sudbini Srba, Čeha, Mađara, rođenih na teritoriji Austrougarske, koji su tokom Prvog svetskog rata bili zatvoreni u logore i bili prinuđeni na teški rad kao ljudi koji dolaze u Kanadu iz neprijateljske zemlje. Iz Toronta izveštava, Branka Dikanović Trbojević.

Muzički gosti emisije Apsolutno romantično bend.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar