Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Sačuvati identitet

Pravoslavni vernici u Crnoj Gori uspeli su da spreče rušenje krstionice "Suza Njegoševa" na Prevlaci Svetog Arhangela Mihaila kod Tivta. Iako su jake policijske snage sa mora i kopna došle su nekoliko sati ranije, narod je već bio tu. Odluku o rušenju donela je inspekcija Ministarstva turizma Crne Gore zbog, kako tvrde, nepostojanja potrebnih dozvola za gradnju. Ceo događaj pratile su kolege iz Srpske RTV Crne Gore.

U Beogradu se održava 8. Konferencija srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona. Kako navode najavljeni učesnici, jedan od ciljeva ovog skupa je "privrženost poštovanju načela pravde, pravičnosti i rodoljublja radi utemeljenja principa sabornosti u srpskom društvu". Sa Konferencije izveštava Miroslav Karlica.

U intervjuu koji je dao našem novinaru Vladanu Rakiću, ruski političar i potpredsednik Ruske Dume Sergej Baburin govori o NATO agresiji na našu zemlju i odgovornosti onih koji su je počinili.

Koleginica Mirjana Raičević Tasić predstavlja knjigu posvećenu odnosima Rusije i Srbije tokom istorije "Pomoć Rusa i Rusije Srbima i Srbiji", autora Mitra Radonjića.

Učenici Srpske pravoslavne gimnazije "Katarina Kantakuzina Branković" borave u poseti Beogradu. Svoje utiske prenose kolegi Miroslavu Karlici.

Repriza emisije u utorak, 9. aprila u 13.05.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar