Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

Prema istraživanjima sportskih stručnjaka u svetu, uspešnost u sportu svakog pojedinca sve je više vezana i za visoko obrazovanje sportista. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu spreman je da primi, kako ovdašnje studente, tako i strane i studente iz dijaspore, o čemu će govoriti profesor Goran Kasum, naš poznati i svetski priznati rvač. Magazin možete gledati i na RTS2 u subotu, 6. aprila u 11.30.

O mogućnostima studiranja i načinu rada govoriće i studenti iz dijaspore. Božica Stefanović, je na studije došla iz Afrike, iz Bocvane, sa vrlo skromnim poznavanjem srpskog jezika i u roku diplomirala na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, izuzetno zahtevnom fakultetu gde je nastava prilagođena i prifesionalnim sportistima.

Svetska prvakinja u kik boksu Teodora Manić, pored redovnih treninga i obaveza, postiže sve na studijama, i dobar je primer da aktivan sport i studije mogu zajedno.

O značaju srpske sportske dijaspore, razmene i saradnje sa maticom ali i zemljama prijema, govoriće Srećko Simić, koordinator fudbalskih veterana Partizana, koji će na poziv sportskih kolega uskoro odmeriti snage u Nemačkoj.

Memorijalni turnir RTS-a Igraj za 16, od ove godine, fudbalsko umeće proširiće i na kategoriju "petlića". Gosti u studiju biće mladi talenti FK "Trijumf" iz Sremčice.

Sa Srbijom na vezi biće i Srbi iz Austrije, čije smo aktivnosti zabeležili u Beču i Obervaltersdorfu, u Donjoj Austriji.

Muzička podrška u studiju biće sastav Garavi sokak i pijanistkinja Dalida Grmuša.

Urednik i voditelj emisije Jelena Đorđević Popović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar