Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

Šta ni posle 20 godina od NATO bombardovanja Srbije, (tada SRJ), ne možemo da oprostimo svetskim moćnicima? Od bombi, teže su nam padale neistine koje su protiv Srba plasirali svetski mediji. Jedan od onih koji su znali da činjenicama opovrgnu svaku plasiranu laž i da ga svet dobro razume, je Mihajlo Miša Gavrilović iz Londona, čiji su nastupi na BBC, CNN, SKY i ostalim najuticajnijim medijima u svetu, bili veoma zapaženi. Emisiju možete gledati i na RTS2 u subotu, 30. marta u 11.30.

Mihajlo Gavrilović je gost emisije Magazin Srbija na vezi i Beograda, svog rodnog grada, 20 godina posle svoje velike medijske borbe za istinu, u njegovoj drugoj domovini, Velikoj Britaniji. Setićemo se svega što ne možemo i ne smemo da zaboravimo, i govoriti o onome što nam valja činiti u budućnosti.

Srpski iseljenici širom sveta, sećaju se ovog marta, koliko su brinuli za svoje najmilije u domovini, dok su bombe padale na nedužne civile, svakodnevno protestovali u zemljama gde su živeli i slali pomoć svom narodu. Parastos žrtvama rata služen je 24. marta širom sveta. Iz Toronta, reportažu sa skupova posvećenih pomenu žrtvama NATO agresije iz 1999. godine, šalje nam Branka Dikanović Trbojević.

RTS će 2. aprila organizovati još jedan "Teleton", nacionalni humanitarni kontakt šou program, u kojem će moći da učestvuju i naši ljudi širom sveta. Gosti emisije, Ana Stamenković i Ivana Božović.

Autorski projekat reditelja Miše Radivojevića, serija "Žmurke", od nedelje, 31. marta prikazuje se na prvom programu RTS-a od 21sat. Iako obrađuje period neposredno po završetku Drugog svetskog rata i prati sudbinu dece pobednika i poraženih, ona je vezana i za život dece savremenog sveta... Gost emisije, protagonista jedne od glavnih uloga, glumac Andrej Pipović.

Muzički gosti emisije, Rade Radivojević i Maja Odžaklijevska, kao i Milivoj Lemi Mrdaković i Muzički sastav "Stupovi" predstaviće pesmu i spot "Mali anđeo", posvećenu žrtvama bombardovanja SRJ.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar