Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Šta (nam) se piše?

U redovnoj rubrici prelistavanja štampe, najnovije događaje u regionu komentariše direktor Centra za strateške alternative, politikolog dr Dušan Proroković.

U Medija centru, u Beogradu održana je tribina pod nazivom "Referendum o secesiji BiH 1992. i stvaranje Republike Srpske-27 godina kasnije", u zajedničkoj organizaciji portala "Sve o Srpskoj" i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Događaj je pratio Miroslav Karlica.

Porodici Macura iz Benkovca kuća je minirana i srušena tokom rata devedesetih. Posle rata, dodeljen im je privremeni smeštaj u kome žive već dvadeset godina. Bez struje i vode, u centru Benkovca. Ima li naznaka da će dobiti normalne uslove za život? Opširnije u prilogu koleginice Vaske Radulović iz Tv produkcije ZVO Vukovar.

Diana Đurić Kondić, urednica RTV Varoš iz Budimpešte pripremila je priču, u znak sećanja na vrhunskog srpskog intelektualca rođenog u Pomazu u Mađarskoj, čuvenog etnomuzikologa Tihomira Vujčića.

Vredne i spretne ruke, kreativnost i maštovost. Ovu formulu za uspeh upotrebila je i jedna Prijedorčanka u kreiranju ručno pletene originalne odeće. Šarolikost kreacija videćete u prilogu kolega iz Radio televizije Republike Srpske.

Repriza emisije u ponedeljak, 12. marta u 13.05.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar