Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Ovog četvrtka gosti emisije "Srbija na vezi" su Srđan Mijalković, predsednik SPKD "Prosvjeta" iz Beča i glumac Branislav Tomašević. O dešavanjima širom sveta izvestiće nas naši dipisnici. Budite sa Srbijom na vezi!

Veliki pesnik, akademik Matija Bećković je 2. marta bio gost "Prosvjete" u Beču. Tribina "Susreti i razgovori", književno veče posvećeno Bećkoviću i njegovom stvaranju, sa posebnim osvrtom na izuzetnu knjigu "100 mojih portreta", održano je na zadovoljstvo velikog broja posetilaca. 

O predstojećim manifestacijama kojim će SPKD "Prosvjeta" obeležiti  20 godina od bombardovanja naše zemlje, ali i gostovanju franucskog humanitaraca Arno Gujona razgovaraćemo sa Srđanom Mijalkovićem, predsednikom SPKD "Prosvjeta" iz Beča.

Predstava "Dobri čovek" rađena na osnovu zatvorskih zabeleški Branislava Nušića, gostovaće u Nemačkoj, a najaviće ih glumac Branislav Tomašević. U predstavi, pored njega, igraju Vesna Stanković i Ljiljana Blagojević.

Katarina Keti Fenslou, rođena  Beograđanka, koja je kao dete otišla u Ameriku,  danas humanitarnim radom pomaže svom narodu u okviru organizacije ,,Naši Srbi". Priču o njoj i njenom radu donosi nam naš dopisnik iz Amerike, Aleksandar Žigić.

Dragiša i Ilana Marinjes, članovi gotik metal benda "Evolucija", napuštaju Švajcarsku i svoj život nastavljaju u Paraćinu.  U konkurenciji od 120 bendova njihov album u Nemačkoj proglašen je za najbolji. Interesanta i uspešna životna priča u prilogu Marije Cvijić.

Dan državnosti Srbije obeležen je Kanadi. Atmosferu iz kanadskog konzulata donosi nam Branka Dikanović Trbojević.

Repriza emisije je u 02.07.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić 

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar