Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 23.50

Jedna od tema koja podjednako privlači pažnju svih nas, ma gde živeli, je svakako odrastanje, podjednako izazovno kako za mlade, tako i za njihove roditelje, nastavnike...Gosti emisije su protagonisti glavnih uloga, nove serije RTS-a "Moja generacija Z", mladi glumci, Jovana Milovanović i Kristijan Marković. Muzički gosti su Jovan Maljoković, Balkan Salsa Bend i Ivana Jordan. "Magazin" možete gledati i na RTS2 u subotu, 2. marta, u 11.30.

Prelazak iz dečijeg, u svet odraslih, privući će pažnju svih generacija. Nova serija RTS-a "Moja generacija Z" emitovaće se od ponedeljka do četvrtka od 22 sata , kako na Prvom programu RTS-a, tako i na RTS svetu, od 4. februara.

Prošle godine u februaru napustio nas je briljantan umetnik, Nebojiša Glogovac, a ove godine u februaru je predstavljena monografija njemu u čast, koju je potpisala novinarka, Tatjana Nježić, gošća emisije. Zahvaljujući Udruženju dramskih umetnika Srbije, prikazaćemo, ekskluzivno, fotografije ovog velikog glumca u ulogama koje su obeležile njegovu karijeru. Osvrnućemo se i na lik i delo velikana srpskog glumišta, Milenu Dravić, čiji je lik i delo prikazala Tatjana Nježić još za života velike umetnice.

Knjigu "Zaljuđivanje", Tomislav Marković je posvetio mladima, jer ih smatra i potomcima i našim precima u duhovnom smislu. Stihovi, aforizmi, fraze i parafraze, teze, antiteze i razni paradoksi koje je "izmozgao" i pribeležio u poslednjih nekoliko decenija, čine sadržaj knjige ovog umetnika, koji se slikarstvom profesionalno bavi već nekoliko decenija. Neke od njegovih dela videćemo i u našem studiju.

Jovan Maljoković Balkan Salsa Bend, nastupiće u studiju s pesmom "Ti si sve što želim ja". Novosti vezane za ovaj muzički žanr, otkriće nam srpski džez saksofonista, kompozitor i aranžer, Jovan Maljoković.

Muzički gost emisije je i Ivana Jordan , ovogodišnja dobitnica nagrade "Car Konstantin".

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar