Prečicom do zavičaja: RTS Planeta u Sidneju

"Ekipa RTS-a i posebno, RTS Planeta će biti prisutna ove godine na 7. Srpskom festivalu u Sidneju. To je najveći srpski festival na južnoj hemisferi i dovoljno dobra pozivnica za RTS da bude prisutna među Srbima na Petom kontinentu", kaže dr Tanja Ćitić, koja u ime naše medijske kuće promoviše RTS Planetu u Australiji.

"Predstavićemo RTS Planetu, to je naša internet tv i radio platforma, na kojoj je dostupno 11 TV i 4 radijska programa, oko 15 hiljada naslova tv i radijskih, takođe i PGP-ova izdanja.

Ovo je prilika da na festivalu ove vrste posebno predstavimo naš tematski kanal RTS Kolo, jer će biti veliki broj folklornih društava, a i mi imamo veoma interesantnog predstavnika ovog kanala. Odgovorna urednica tog kanala je solistkinja na harmonici Aleksandra Milošević, tako da sam sigurna da će biti veoma interesantna prezentacija.

Naši domaćini, gde god da odemo, ne samo iz tima RTS Planete, već iz Programa za dijasporu, sigurna sam da mogu da potvrde svi urednici ovog programa, su vrlo zainteresovani i spremni da podrže ono što jeste projekat RTS-a, upravo znajući koliki je kvalitet i značaj za srpsko rasejanje u očuvanju nacionalnog identiteta, kulturne baštine, itd.

Mi se zahvaljujemo domaćinima u Australiji, to su Srpski filmski festival u Australiji koji je sponzor našeg štanda, samom Srpskom festivalu, 1A Travel agenciji koji su imali sluha za to koliko je važno da RTS Planeta stigne među Srbe na Peti kontinent", rekla je dr Tanja Ćitić.

broj komentara 0 pošalji komentar