Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Povodom izložbe Etnografskog muzeja u Nemačkoj gost emisije "Srbija na vezi" je Maša Peruničić, član Odeljenja za prosvetno-pedagošku delatnost Etnografskog muzeja iz Beograda. O ponovo pokrenutom štampanom izdanju magaѕina "Galaskija" razgovaraćemo sa novinarom i urednikom Stankom Stojiljkovićem koji već pola veka prati nauku i srpske naučnike u zemlji i rasejanju. Repriza emisije u petak, 22. februara, u 13.05.

Srpska dopunska škola „Jovan Jovanović Zmaj" iz Hamburga, uz podršku Generalnog konzulata Republike Srbije i Hrama svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu, predstavila je izložbu Etnografskog muzeja u Beogradu: „Narodna kulutra Srba u 19. I 20. veku" i radionice „Dete i tradicija" za decu i mlade. Gost Maša Peruničić član odeljenja za prosvetno-pedagošku delatnost Etnografskog muzeja iz Beograda.

Dugogodišnji novinar i urednik lista "Politika" Stanko Stojiljković gotovo pola veka se bavi novinarskim praćenjem nauke i srpskih naučnika u zemlji rasejanju. Autor je i emisije "Nauka 50" koja se emituje na programima RTS-a. Ovih dana u Galeriji RTS-a održana je promocija, ponovo pokrenutog štampanog izdanja, magazina "Galaksija". Gost emisije novinar i urednik Stanko Stojiljković.

Ekipa RTS-a biće gost na „Sebian festivalu" u Sidneju od 23. do 24. februara. RTS-ov tim u Sidneju, na štandu RTS Planeta, predstaviće mulitmedijalnu platformu- prečicu do zavičaja u digitalnom formatu.

Predsednik Srpske nacionalne akademije iz Toronta, Žarko Brestovac, odlikovan je povodom Dana državnosti za izuzetan doprinos kulturi a ustanova na čijem je čelu, već četvrtu godinu nastavlja redovne aktivnosti. Tokom ovog meseca u Galeriji SNA održane su dve izložbe minijatura, a potom akvarela Dušana Đukarića. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

 

broj komentara 0 pošalji komentar