Izložba Srđana Radojkovića u Budimpešti

Lepota srpske duhovnosti ogleda se i na freskama. U narednim minutima vodimo vas na izložbu likovnog umetnika i đakona Srđana Radojkovića u Budimpešti.

U galeriji Srpsko kulturnog centra u Budimpešti priređena je izložba radova likovnog umetnika i đakona Srđana Radojkovića iz Srbije. Ikone na papiru "Čuda Hristova" naslov je izložbe koja će za posetioce biti otvorena do 21. februara.

 

"Srđan Radojković kao umetnik je veoma snažan po produhovljenošću te i stvaralaštvu. Celovitost i moć spaja sa dubokim saziranjem liturgijskog života", rekao je monah Ilarion Đurica na otvaranju izložbe.

"Svaka ikona nastaje onog trenutka kada se spoje svetlo, tamno i sivo trojstvo. Trojstvo je svuda prisutno, u svakoj ikoni zato što i naše oko ima te ćelije koje su podeljene da vide tamno, sivo i svetlo. Sa druge strane ikona nastaje tako što prvo mora da se nacrta, ona se rađa u crtežu, iznutra. Sve ono što se danas dešava, što je otac Ilarion govorio, ta dekadencija, to je zato što ne znaju ljudi, nisu otkrili", o nastajanju svojih umetničkim dela rekao je umetnik i đakon Srđan Radojković.

broj komentara 0 pošalji komentar