Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Pored zanimljivih priča iz celog sveta u večerašnjoj emisiji pričamo o knjigama i muzici. Gosti emisije "Srbija na vezi" su pisac Milan Pajević i frontmen grupe "Kerber", Goran Šepa Gale.

Knjiga Milana i Milorada Pajevića "Planina koja me je volela" predstavlja  prepisku oca i sina vođenu tokom dvadeset godina sa različitih kontinenata. U  autentičnim elektronskim pismima, objavljenim u knjizi, mogu se pronaći svi očevi i sinovi koje razdvajaju hiljade kilometara. Gost emisije je pisac Milan Pajević.

Grupa "Kerber", jedna od najznačajnijih rok grupa bivše Jugoslavije za tri i po decenije karijere snimili su nezaboravne hitove. U izdanju PGP RTS- a  izašao je CD i dva DVD-a sa koncerta iz Centra „Sava". O planovima za novi album, turnejama van granica naše zemlje i nastupima u Srbiji,  razgovaraćemo sa frontmenom grupe.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu nedavno je održana tribina na kojoj su studenti imali priliku da se upoznaju sa Finansijskim Univerzitetom u Moskvi pri Vladi Ruske Federecije. Podršku projektu i realizaciji pružili su Ambasada Ruske Federacije u Beogradu, Ruski dom iz Beograda kao i Advokatska komora Beograda. Više o samom događaju u izveštaju naše ekipe.

O nedeljnoj školi srskog jezika u Čikagu, kako deca uče srpski jezik i kako su proslavili dan Svetog Save izveštava naš dopisnik iz Amerike, Aleksandar Žigić.

Urednik i voditelj: Tanja Adamović

Dežurni urednik: Marija Cvijić

Realizacija: Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar