Srbi u Tirolu imaju svog kandidata za Radničku komoru

U toku su izbori za Radničku komoru Tirol, u Austriji. Kao i na prethodnim izborima 2014. godine, i ovog puta Oliver Ranisavljević će kao jedini srpski kandidat zastupati interese srpskog naroda na ovim izborima.

Oliver Ranisavljević, glavni sekretar Zajednice Srba Tirol i zamenik predsednika Srpske pravoslavne omladine Inzbruk (SPOJI), jedini je kandidat srpskog porekla na izborima Radničke komore Tirol koji se održavaju od 29. januara do 7. februara.

„Kao prvo, želim da se borim za našu zajednicu, a kao drugo, za sve radnike u pokrajini Tirol", kaže za RTS Oliver Ranisavljević.

Oliver je rodom iz Despotovca. Treća je generacija Ranisavljevića koja živi u Austriji, a zaposlen je u Železnicama Austrije. Od malih nogu je zainteresovan za život i prava radnika, a prvi put se kandidovao 2013. godine. Tada je bio 36. na listi, sada je 17.

„U početku 2013. je veoma teško bilo jer smo bili novi u toj priči, kao zajednica i ja lično, tako da sam se do sada više usavršio i ide na bolje."

Oliver kaže da, na žalost, mnogi naši ljudi nisu dovoljno upoznati sa pravima koja im pripadaju na poslu, kao i da je jako važno da utiču na budućnost srpskih radnika u tom delu Austrije.

„Naši radnici su vrlo cenjeni u celoj Austriji, tako i u našoj pokrajini Tirol. Najviše se žale na 12 sati rada, jer je pre bilo 8, i na manju platu. U Tirolu nije velika industrija, više je turizam zastupljen, tako da je teško naći adekvatan posao koji je dobro plaćen", objašnjava Oliver.

Pravo glasa na izborima Radničke komore Tirol imaju svi građani koji su 5. novembra 2018. bili u radnom odnosu, a nije potrebno državljanstvo Austrije. Srpska zajednica u Tirolu poziva sunarodnike da glasaju za listu broj 2, odnosno Frakciju socijaldemokratskih sindikalaca na čijoj se listi Oliver Ranisavljević nalazi.

broj komentara 0 pošalji komentar