Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Večeras vas očekuje puno zanimljivih priča iz celog sveta, a gošća "Srbije na vezi" je književnica Jasenka Lalović. Repriza emisije u petak, 25. januara u 13.05.

Život jedne Katarine naveo nas je da se zapitamo gde su čovekove granice? Ona ih je pomerila više puta. Sa 17 godina napustila je Srbiju. Sada živi u Americi. Zašto je zovu čelična lejdi? Profesorka matematike, trostruki nacionalni prvak Amerike u tekvondou, fitnes guru Katarina Terzić Konrad boravila je nedavno u Beogradu, za našu emisiju pričala je o svom životnom putu.

Naša ekipa bila je i na izložbi Marije Tanasković Papadopulos u Matici iseljenika i Srba u regionu. To je bila prilika da se publika bolje upozna sa ovom svetski priznatom umetnicom koja danas živi i radi u Americi.

Priča o Crnoj Gori između dva svetska rata. Priča o životu i ljudima omeđenim kršom i kamenom sa jedne i pitomom obalom i sinjim morem sa druge strane. Priča o ljudskim sudbinama u koju su utkani ne samo viševekovni običaji i stereotipi ponašanja koji danas egzistiraju i to ne samo na ovim predelima. Ovo su reči Gordane Predić, istoričarke i novinarke, o knjizi Jasenke Lalović S'one bande moje gore koja će biti gost emisije Srbija na vezi.

Nagrada Svetosavsko blagodarje uručuje se za poseban doprinos unapređivanju kulture u okviru rada Udruženja književnika Srbije. Među ovogodišnjim dobitnicima je i predsednik SPKD Prosvjeta iz Beča, Srđan Mijalković.

Kao i svakog četvrtka, o najnovijim dešavanjima širom sveta izvestiće nas naši dopisnici.

Urednik i voditelj: Tanja Adamović

Realizacija: Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar