Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

Prva emisija "Magazina Srbija na vezi" u novoj, 2019. godini, ide u susret Danima Svetosavlja, manifestaciji koju nizom kulturnih događaja obeležavaju Srbi širom sveta, negujući i čuvajući tradiciju i kulturu našeg naroda u zemljama u kojima žive i rade. Emisiju možete gledati i na RTS2, u subotu, 19. januara, u 11.30.

Savez Srba Francuske, i ove godine, 15. put po redu, organizuje Dane Svetosavlja-Put Svetosavlja, čiji je cilj očuvanje tradicije i kulture Srba i približavanje dvaju kultura, Francuske i Srbije. Svetosavski bal biće održan 27. januara u "gradu svetlosti", Parizu. Gost emisije, prof. Petar Gojković, koji će sa Balskim orkestrom  otvoriti manifestaciju na brodu koji plovi Senom.

Jedna od učesnica ove manifestacije u Parizu, solista Vesna Dimić, nastupiće u našem studiju uz pratnju Milana Ilića na violini i Dušana Radoičića na klaviru.

Najstarija organizacija koja vodi računa o srpskom narodu u inostranstvu, još od 1949. godine, je Matica iseljenika i Srba u regionu koju danas predvodi Miodrag Jakšić. U emisiji će se osvrnuti na dobitnike Književne nagrade Rastko Petrović koja je nedavno, 30. put, dodeljena piscima iz dijaspore, kao i na planove u novoj godini.

Gošće emisije su i pesnikinja Jasmina Veselinović i pijanistkinja Ana Stefanović, koja stihove ove pesnikinje prilagođava svojim živim solo nastupima. Pre nego što se predstave publici u Matici iseljenika i Srba u regionu, nastupiće u našem studiju.

Muzički gosti emisije, Ljuba Manasijević i operska diva Zorica Belić, pred koncert u Beogradu, nastupaju u našem studiju.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar