Republika Srpska slavljena u Čikagu

Slava Republike Srpske i njen 27. rođendan obeleženi su i u Čikagu, u svečanoj sali srpskog Sabornog hrama u tom gradu.

Sečenje slavskog kolača obavio je vladika novogračanički srednjezapadnoamerički Longin, uz sveštenike, oca Darka Spasojevića, Dobrivoja Milunovića i Nikolaja Kostura.

Prisustvovali su konzul žeran Republike Srbije u Čikagu Dejan Radulović, senator Republike Srpske Branko Tupanjac, predsednik Udruženja Hercegovac Dušan Magazin, predsednik Udruženja krajiških Srba Prelo, Ljubinko Špegar i drugi.

"Živela Republika Srpska, živela Srbija!", poručio je predsednik Udruženja građana Republike Srpske u Čikagu, Mirko Simić.

"Lepo je da se mi okupljamo ovako ovde, daleko od zemlje otaca naših i da čuvamo divne običaje, proslavljamo praznike, Bogu se molimo i svojoj deci ostavljamo primer kako i oni treba da rade", rekao je vladika Longin.

Konzul žeran Dejan Radulović je poručio:

"Kao i uvek u ovo vreme početkom godine sastajemo se da obeležimo tako značajan dan za srpski narod, za Republiku Srpsku. Najpre, dozvolite mi da vam u to ime čestitam Dan Republike Srpske i naravno srpsku slavu Udruženja Republike Srpske, ovde u Čikagu."

Obratio se i predsednik Srpske narodne odbrane, Nebojša Živković:

"Danas i mi ovde u Čikagu obeležavamo ovaj veliki praznik i jedan od važnijih datuma novije srpske istorije. Danas slavimo 27 godina Republike Srpske."

Bila je ovo prilika da se upute čestitke i pozdravi rodbina u starom kraju.

Sve je završeno uz pesmu i naravno, narodno kolo.

Srbi iz Čikaga i okoline su i ove godine u dvorani Srpskog sabornog hrama poručili da su uz Republiku Srpsku.

broj komentara 0 pošalji komentar