Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Večeras o igrano-dokumentarnom filmu „Srbijo dušo moja" reditelja i scenariste Zorana Grujića; predstaviće se i Sanja Grujić Vlajnić, muzikolog i muzički pedagog, profesor na Katedri za etnomuzikologiju na Merilend univerzitetu. Grupa "Alisa" ponovo na muzičkoj sceni, a frontmen grupe Pile, najavljuje novi album...Budite sa Srbijom na vezi, večeras u 18.55; repriza u petak, 28. decembra u 13 sati.

O pretprazničnoj atmosferi u srpskoj zajednici u Čikagu izvestiće nas naš dopisnik Aleksandar Žigić. Igrano-dokumentari film „Srbijo dušo moja" reditelja i scenariste Zorana Grujića imao je svoju premijeru.

Deo atmosfere iz „Vukovog doma kulture" preneće nam koleginica Slavica Džinović iz Loznice. Sledeća projekcija zakazana je za Beograd a zatim film kreće put Evrope.

Predstavićemo i Sanju Grujić Vlajnić, muzikologa i muzičkog pedagoga koja je doktorirala na Merilend univerzitetu. Danas na Mongtomeri koledžu važi za izvrsnog predavača koji je uspeo da nauči američke studente šta su to dodole. Pored muzike, Sanja se bavi i humanitarnim radom.

Vreme je praznika pa nas na putevima očekuju i nezaobilazne saobraćajne gužve. Kolega Goran Maslar je pripremio savete za sve koji automobilima kreću ka Srbiji.

Gost emisije „Srbija na vezi" je Miroslav Živanović Pile, frontmen grupe Alisa. Predstaviće novi sing i spot „Pijane noći" i najaviti novi album čuvene grupe, koji će se pojaviti na proleće u izdanju PGP RTS.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar