Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Uz hor "Kolibri" poželećemo vam srećnu Novu godinu! Premijerno, u "Srbiji na vezi" izvešće numeru "Nova godina", a u studiju će biti i nastavnica muzike i harmonikašica Ljiljana Stepić i pevač Đoko Marić. U zajedničkoj saradnji nastala je pesma "Takva žena" koju će večeras izvesti prvi put. Gošća u studiju biće i Sanja Lakić koja je kao jednogodišnja beba u naručju roditelja došla u Beograd posle "Oluje", a koja se danas bavi humanitarnim radom. Repriza emisije u utorak, 25. decembra u 13.05 na RTS Svet.

Kako teče obnova stare Srpsko-pravoslavne škole, izgrađene 1858.godine koju su pohađali najznamenitiji mostarski Srbi poput Alekse Šantića, Vladimira i Svetozara Ćorovića, Atanasija Šola, a jedno vreme učitelj bio Jovan Dučić, videćete u prilogu Radio Televizije Republike Srpske.

Kolega Nikola Lakić iz Temišvara pripremio je dve priče iz tog grada. Jedna je sa večeri Krajišnika, a druga sa dečjeg sabora "Venac".

Gošća u studiju biće i Sanja Lakić koja je kao jednogodišnja beba u naručju roditelja bila deo "olujne" kolone duge stotine hiljada prognanih. Danas je diplomirana pravnica, pobednica 2014. u Besedništvu, jedna od autora Zbornika „Dan kada je pala jedna srpska država - RSK". Svojim delovanjem spada u red onih koji nikada nisu zaboravili odakle su potekli. Bavi se humanitarnim radom pomažući svoj narod u Hrvatskoj, pre svega decu i mlade. Večeras ćemo govoriti o dodeli paketića za srpsku decu u Zadru i okolini.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar