Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Nemačka, Austrija, Kanada, Kina večeras sa Srbijom na vezi. Muzički gost emisije je Danica Krstić. Repriza je na RTS Svet u petak, 21. decembra, u 13.05.

Centralni savet Srba u saradnji sa berlinskim Senatom, već 10 godina organizuje seminare za pravnu pomoć i podršku svima koji dolaze iz Srbije i žele da se bave privatnim preduzetništvom. Iz Berlina izveštava Milutin Jovanović.

Svetosavski bal u Beču, u organizaciji Srpskog centra, nadaleko je čuvena manifestacija. U januaru 2019. godine održava se dvadesetdrugi put po redu. O predstojećem Svetosavskom balu govoriće član Opere Narodnog pozorišta u Beogradu tenor Ranko Jović.

Tradicionalnim koncertom pod nazivom „Šarm pesme i igre" Akademija srpske narodne igre iz Toronta čestitala je svojoj publici Novu godinu i Božić. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Univerziteti u Beogradu, Nišu i Novom Sadu sklopili su Sporazum o saradnji s kineskim Univerzitetom Đao Tong iz Šangaja, jedanim od osnivača prestižne Šangajske liste. Sporazumom je predviđena obostrana razmena studenata koja će trajati jedan semestar, a odnosi se na studijske programe osnovnih i master studija iz oblasti matematike, fizike, poljoprivrede i menadžmenta.

Muzički gost emisije je Danica Krstić koja će govoriti o svom muzičkom radu, ali i o predstojećem nastupu na Svetosavskom balu u Beču.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar