Budimpeštanska šarena barka

Upoznaćemo najmlađe koji ploveći Dunavom, na "šarenoj barci", kroz igru i pesmu uče srpski jezik.

U Budimpešti je Dunavom ponovo zaplovila Šarena barka. Popularni dečji program na srpskom jeziku, ovoga puta okupio je oko stotinak dece, uglavnom iz Budimpešte, ali i Pomaza, Kalaza, Lovre, pa i sa juga Mađarske iz Deske.

Tradicionalni program koji se održava već 15 godina i ovoga puta ispunio je očekivanja dece i roditelja koji su na barku došli radi druženja.

Sve je odisalo novogodišnjom atmosferom, a za interesantan i bogat program pobrinuli su se organizatori iz Budimpešte, koji su u goste pozvali glumce Studija Željko Veseljko iz Novog Sada.

Ovoga puta Tandža Narandža, Željko Veselko i Jelena Terzin izveli su predstavu Ostrvo sa šlagom, a uz njihove komade izrastale su generacije srpske dece u Mađarskoj.

„Prvi put smo došli na ovu barku pre 15 godina, mama me je dovela, koja je i danas ovde. Ja sam dovela svog sina Aleksandra, koji priča srpski kad želi da progovori i učestvuje u programu. Dolazimo zbog srpskog jezika, a i da podržimo srpsku manjinsku zajednicu iz Budimpešte", kaže jedna mama.

broj komentara 0 pošalji komentar