Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 21.01

Nije lako odabrati najbolje, ni u Srbiji ni u dijaspori. Privilegija je ugostiti talentovane i uspešne, i zato je dobro biti sa Srbijom na vezi.

Vojin Vasović, filmski i pozorišni reditelj, autor je kratkih animiranih filmova „Svakih pet minuta" i „Bio dvaput jedan kralj". Filmovi su postigli izuzetan uspeh na mnogim svetskim festivalima. Vojin radi kao profesor animacije na Akademiji umetnosti u Beogradu, a diplomu sa studija eksperimentalnog pozorišta u Torontu, iskoristio je da lakše poveže kanadsku i srpsku filmsku i pozorišnu scenu.

Srpski Crater Studio za vizuelne efekte i animaciju svojom stručnjošću, odnosom prema poslu i mladim intelektualcima, visoko pozicionira Srbiju u svetu filma. Rad na blokbasterima, kao i moguća kandidatura za filmsku nagradu Oskar, rezultat su poverenja koje su svojom profesionalnošću stekli u svetskoj filmskoj industriji. U ime Crater Studio tima, sa Srbijom na vezi je Iva Obradović.

Platforma RTS Planeta promovisana je nedavno u Čikagu. O utiscima sa promocija održanih, između ostalog, i u Generalnom konzulatu Republike Srbije, i novim dešavanjima u mnogobrojnoj srpskoj zajednici u „gradu vetrova", razgovaramo sa Tatjanom Ćitić, pomoćnikom izvršnog direktora za nove tehnologije RTS.

Sa Srbijom na vezi, iz Johanesburga, biće Dragan Davidović, predsednik Upravnog odbora Srpskog KUD „Afrika", sa jednom lepom pričom.

Stefan Đoković, srpski tenor i pijanista, nedavno je privukao veliku pažnju svojom modnom kolekcijom i revijom koju je nazvao „Veče u operi". Uporedo završava master studije solo pevanja u Londonu, i master studije na odseku za klavir u Beogradu. Ovaj multitalentovani umetnik je gost Magazina.

Nevena Božović govori o poslednjem singlu a Baletski studio „Piruet" najavljuje novogodišnji koncert povodom 10. godine postojanja.

Urednice emisije Mirjana Nikolić i Jelena Đorđević Popović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar