Promocija Beograda i Srbije u Solunu, Atini i Larisi

Promocija Beograda i Srbije u Grčkoj, osmišljena kao vezana prezentacija u tri grčka grada, uspešno je realizovana u Solunu nizom događaja za publiku i poslovne goste, nakon čega će biti nastavljena u Atini i Larisi.

Građanima Soluna i turistima u poseti ovom gradu, Turistička organizacija Beograda (TOB) i Nacionalna Turistička organizacija Srbije su predstavile turističku ponudu našeg grada i zemlje kroz celodnevni program na Platou ispred „Bele kule".

Posetioci su uživali u nastupu kulturno umetničkog društva koje je uz tradicionalnu izvornu srpsku muziku, hor i orkestar izvelo splet narodnih igara, dok su na štandovima mogli da se informišu o turističkoj ponudi različitih destinacija naše zemlje, Niša, Leskovca, Vojvodine, Kragujevca, Sokobanje, Mionice. Beograd je istaknut kroz aktuelnu ponudu za nastupajuću letnju turističku sezonu, dok su veliko interesovanje privukli najpopularniji muzički događaji u našoj zemlji (Beer Fest, Exit, Sabor trubača u Guči, Nišvil i drugi).

Posle događaja na otvorenom prostoru ispred Bele kule koji je medijski zabeležio veliki broj grčkih i naših medija, organizovan je svečani skup u hotelu Mediterranean Palace namenjen novinarima i predstavnicima turističke industrije Grčke.

Goste je pozdravio gradonačelnik Soluna, Janis Butaris, posle kog su se prisutnima obratili predstavnici Beograda i Srbije, Nikos Sapountzis, direktor Tourism Plus i Kiki Kolatskou, predstavnik naše nacionalne avio kompanije Air Serbia u Grčkoj.

Pored velikog broja medija (Voria TV, Vergina TV, ET 3TV, Skai TV, Atlas TV, Antenna TV, Star TV, Omorfia Taksidia TV, Radio Thesalonikki, Etnos Newspaper, novinska agencija Athenian Macedonian, list Demokratia Asocijacija turističkih novinara Grčke) događaju su prisustvovali i generalni direktor Kongresnog biroa Soluna, direktor Američkog koledža u Solunu, zvanični predstavnik manastira Hilandar. Od prisutnih turističkih agencija bili su Vergina Travel, Filos Travel, Choice Travel, Silver Holidays, IOLE Travel, Mythos Holidays, Dimakis Travel, Zeus Travel, Athos Hellas, Zorpidis Travel i druge.

Posle uspešno realizovane promocije u Solunu, Beograd i Srbija će do kraja nedelje predstaviti našu ponudu u Atini, a zatim i Larisi.

broj komentara 0 pošalji komentar