Novi izazov za paraolimpijca Gorana Nikolića - 77 maratona za 77 dana

Goran Nikolić, slabovidi maratonac iz Srbije, počeo je svoj novi ekstermni atletski poduhvat, ovog puta u Čikagu. Trajaće 77 maratona u 77 dana, a istrčaće 42,195 kilometara. Time očekuje da obori svoj prethodni Ginisov rekord kada je 2016. godine trčao 55 maratona u 55 dana.

Slabovidi maratonac Goran Nikolić iz Kragujevca započeo je 18. aprila 2019. godine u Čikagu novi jedinstveni atletski poduhvat kojim će za 77 uzastopnih dana istrčati 77 punih maratona. Time očekuje da će oboriti svoj prethodni Ginisov svetski rekord kada je 2016. godine trčao 55 maratona u 55 dana.

Pored podrške iz Srbije, dobio je podršku Eparhije Srpske pravoslavne crkve na Srednjem Zapadu, ovdašnje srpske zajednice, i fudbalskog kluba Chicago Fire na čelu sa trenerom Veljkom Paunovićem. Pokrovitelj ovog poduhvata i misije je i Rotary International, te je maratonca Nikolića tim povodom primio novoizabrani predsednik Mark Daniel Maloney u svetskom sedištu ove organizacije u Evanstonu.

Ovaj atletski poduhvat ima i humanitarni karakter. Sva prikupljena finansijska sredstva će biti upotrebljena za finansiranje završetka izgradnje sportske hale u Kragujevcu koju će za sportske pripreme koristiti i paraolimpijci.

Goran Nikolić trči svako jutro u 7 časova na stazi u neposrednoj blizini srpskog manastira Nova Gračanica u Third Lake.

broj komentara 0 pošalji komentar