Javni konkurs

Radio-televizija Srbije u cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva mladih u oblasti popularne muzike i promovisanja talenata, organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje Junior Eurovision Song Contest 2010, koje će se održati 20. novembra 2010. u Minsku, Belorusija, u organizaciji Evropske unije za radio-televiziju.

RADIODIFUZNA USTANOVA
RADIO  TELEVIZIJA SRBIJE
Takovska 10, 11000 Beograd                 

                   Raspisuje javni                  

                      

KONKURS  

Radio-televizija Srbije u cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva mladih u oblasti popularne muzike i promovisanja talenata, organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje Junior Eurovision Song Contest 2010, koje će se održati 20. novembra 2010. u Minsku, Belorusija, u organizaciji Evropske unije za radio-televiziju.

Srbiju će na takmičenju Junior Eurovision Song Contest 2010 predstavljati kompozicija koja pobedi na takmičenju koje će biti održano u septembru 2010. u Beogradu.

Uslovi konkursa su sledeći:

a) da kompozicija traje najviše 2 min. i 45 sek., a najmanje 2 min. i 30 sekundi,

b) da kompozicija mora biti napisana i izvedena na jezicima u službenoj upotrebi u Srbiji,

v) da tekst i melodija kompozicije nisu prethodno javno objavljeni i izvedeni i komercijalno korišćeni,

g) da kompoziciju na sceni može da izvede najviše 6 izvođača,

d) da najmlađi takmičar može imati 10 godina, a najstariji 15 godina na dan finalnog takmičenja 20. novembra 2010. godine,

đ) da autori kompozicije moraju učestvovati u izvođenju kompozicije,

e) da su autori i izvođači državljani Srbije, odnosno rezidenti Srbije, najmanje poslednje dve i po godine,

ž) autori treba da prilože finalni ili demo snimak na CD-u, u trajanju do 2 minuta i 45 sekundi,

z) radovi moraju biti potpisani punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, sa adresom, telefonom (e-mail adresom) autora muzike i teksta,

i) učesnici konkursa, čija dela budu odabrana, prenose na RTS pravo da se njihovo delo umnožava i stavlja u promet (u štampanom grafičkom obliku i u obliku snimka - audio, MP3, midi fajl....svetska prava ili world copyright), aranžira, prvi put javno izvede, snimi za radio i TV, emituje preko radija i TV, svim sada poznatim i budućim modalitetima emitovanja, snimi na nosač zvuka i slike (CD, kasete, videokasete i DVD), da se kompozicije koriste kao melodije za mobilne telefone (ring tonovi) tj. upodobljuje za distribuciju kao mobile conecte, odnosno da sva navedena prava koja RTS stiče kao isključivi nosilac prostorno, predmetno i vremenski neograničeno, prenese na treća lica,

j) autorima odabranih dela garantuje se javno izvođenje na izboru za predstavnika Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije 2010. i direktno izvođenje preko televizije,

k) autoru dela koje dobije najveći broj glasova pripada pravo učešća na takmičenju za »Junior Eurovision Song Contest 2010» u Minsku, Belorusija.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa u javnim glasilima.

l) radovi koji ne ispunjavaju uslove konkursa biće diskvalifikovani,

lj) autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih dela, a prijavljeni radovi se ne vraćaju,

m) Radio-televizija Srbije ima pravo, da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, odabere drugu kompoziciju ili drugog izvođača kompozicije.

Radove poslati do 25. avgusta 2010. godine na adresu RDU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd sa naznakom za Dečju pesmu Evrovizije 2010.

Pravilnik

broj komentara 28 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. avg 2010, 13:20) - anonymous [neregistrovani]

питањце

Да ли неко зна када ћемо моћи да сазнамо кога су избрали?

(petak, 20. avg 2010, 15:11) - Aleksandar [neregistrovani]

...

Pa neznam, ja sam sinoc napisao i danas iskomponovao pesmu, ali moram malo da je uvezbam, pre nego sto je snimim... Tako da cu sutra poslati... A nznm, videcu, kako mi lepse bude izgledalo video ili mp3...

(četvrtak, 19. avg 2010, 23:51) - anonymous [neregistrovani]

...

Samo da te utesim (!), ja sam juce poslala mp3...

(četvrtak, 19. avg 2010, 22:24) - Aleksandar [neregistrovani]

Pitanje

Da li na demo disku (CD-u) moze biti samo mp3 pesma ili mora biti video snimak???
Unapred hvala.

(petak, 13. avg 2010, 13:18) - anonymous [neregistrovani]

Супер је конкурс!!!

Супер је конкурс ја сам већ послала свој рад само незнам да ли ће стићи на време пошто сам тренутно у иностранству(швајцарска). Да ли неко зна да ли ће прихватити ако стигне дан два касније ако се види дан када је послато, молим вас одговорите ако знате посто ме то доста нервира!!!

(četvrtak, 12. avg 2010, 14:13) - Cada [neregistrovani]

pitanje

Videla sam na reklami da zogu da ucestvuju deca do 16 godina. Dali ce nam napraviti problam, ako sve bude u redu osim toga? Kod nas u grupi samo jedna devojcica ima 16 godina a ostali po 15 godina. Pre neku godinu , neznam tacno koju, nastupala je jedna devojka sa 16 godina.

(četvrtak, 12. avg 2010, 13:52) - anonymous [neregistrovani]

-l-l-l-

Demo snimak, cula sam od prijatelja koji radi aranzmane za DB, moze biti amaterski...ukoliko Vasu pesmu odaberu, tada se radi aranz.

(sreda, 11. avg 2010, 12:56) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje

Izvinite da li demo snimak mora da se snimi u studiju ili to moze biti uradjeno amaterski to jest rucnom kamerom? Molim vas odgovorite!!!

(utorak, 10. avg 2010, 11:06) - anonymous [neregistrovani]

super

super je konkurs

(nedelja, 08. avg 2010, 20:06) - anonymous [neregistrovani]

Oba...

Salju se i tekst i demo snimak...