Malta prva, Srbija sedma!

Numera "Not My Soul" predstavnice Malte najbolja pesma 13. Dečjeg Evrosonga! Jermeniji za nekoliko bodova izmakla pobeda, Slovenija na bronzanoj poziciji. Predstavnica Srbije, Lena Stamenković, i „Lenina pesma“, sa 79 poena, na sedmom mestu.

21.57 – Pobednik je Malta! Destini Čukunjere i numera Not My Soul dobile 185 bodova. Slede Jermenija sa 176 poena, Slovenija sa 112, Belorusija sa 105. Srbija sa 79 bodova na sedmoj poziciji.

21.41 – Dunja Jeličić otvorila glasanje zemalja učesnica: iz Srbije 12 bodova Malti. Prva „dvanaestica“ za Srbiju stigla iz Makedonije. Maksimum i iz Crne Gore.

21.18 – Završeno glasanje! Linije su zatvorene!

21.01 – Počelo je glasanje! Lenin broj je broj 1! Tokom narednih 15 minuta možete glasati za pesmu koja Vam se najviše dopala putem SMS-a, iz Srbije na broj 1551. Iz Srbije ne može da se glasa za Lenu.

20.43 – Kamila Ismailova iz San Marina gleda u Ogledalo koje gubi kontrolu. Destini Čukunjere sa Malte u numeri Not My Soul kaže da joj sve mogu uzeti osim duše. Iz Albanije stiže Mišela Rapo, izvodi pesmu Dambaje. Takmičarski deo zatvaraju Jana Mirković iz Crne Gore i pesma Oluja.

20.24 – Beloruski predstavnik Ruslan Aslamov veruje da će očarati publiku i žiri pesmom Vradžbina. O Ljubavi peva i Mika iz Jermenije. Počni od sebe, poručuje Ana Trinčer iz Ukrajine. Da li će 13 biti srećan broj za bugarske predstavnike Gabrijelu i Ivana koji nastupaju trinaesti?

20.02 – O tome koliko je važno prijateljstvo peva Bela Pejdž iz daleke Australije. Predstavnica Irske Ejmi Benks pozdravlja Zvezdu mora. Mihail Smirnov iz Rusije izveo je pesmu San. Temperamentnu pesmu Pletenica ljubavi pevale su makedonske predstavnice Ivana i Magdalena.  

19.55 – Grupa „Virus“ iz Gruzije pevala je o Izazovu, a Lina Kuduzović iz Slovenije o Prvoj ljubavi. Iz Italije stiže poruka da treba Živeti, prenose je publici širom Evrope Kjara i Martina Skarpari. Million Lights i Šalisa stižu iz Holandije.

19.38 – Posle uvoda, svi su spremni za zabavu – Arena u Sofiji pulsira u ritmu Lenine pesme! Na nama ostaje svet, poručuje srpska predstavnica.  

19.27 - Sve je spremno za početak spektakla u prestonici Bugarske. Defileom ovogodišnjih učesnika počeo šou u areni „Armec“.

Trinaesto izdanje Dečje pesme Evrovizije okupilo je u prestonici Bugarske učesnike iz 16 evropskih zemalja (Albanije, Belorusije, Bugarske, Gruzije, Irske, Italije, Jermenije, Makedonije, Malte, Rusije, San Marina, Srbije, Slovenije, Holandije, Ukrajine i Crne Gore) i predstavnicu Australije.

Pod sloganom „Otkrij“ (Discover) publika i stručni žiriji zemalja učesnica odabralu su najbolju pesmu u izvođenju mladih umetnika koji tek treba da otkriju sve svoje talente.

Srbiju je predstavljala 11-godišnja Lena Stamenković koja je i otvorila nadmetanje u bugarskoj prestonici.

Kompoziciju Lenina pesma napisala je Leontina Vukomanović, dok su tekst zajedno napisale Lena i Leontina Vukomanović. Aranžman potpisuje Dušan Alagić.

Autorski trio želeo je da numerom i kvalitetnim nastupom pošalje snažnu poruku da deca ne smeju da budu sama na svetu, koji na njima i ostaje.

Voditeljka takmičenja bila je pevačica Poli Genova, koja je predstavljala Bugarsku na Pesmi Evrovizije 2011. godine.

Direktan prenos Dečje pesme Evrovizije, koju je Radio-televizija Srbije ove godine realizovala sa produkcijskom kućom "Intermedia Network", gledaoci su mogli su da prate na Drugom programu RTS-a i RTS Satelit.

Komentator prenosa bila je Silvana Grujić.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 27. nov 2015, 23:58) - Maki [neregistrovani]

Za Lenu

Leno najbolja si i ovo sedmo mesto nije realno. Za nas si prva

(nedelja, 22. nov 2015, 00:16) - Nikola [neregistrovani]

Dečja pesma Evrovizije 2015

Bravo za Lenu! Ježio sam se dok je pevala, sve vreme, i to 7. mesto je super! Verujem da se sjajno provela, a mi treba da budemo ponosni na ovo malo čudo jer nas je veoma lepo i dostojno predstavila! Čestitke i Malti na pobedi, odlična numera, mala razbija kako peva! Ovo večeras je bio praznik za oči i uši. Bugari su se zaista potrudili. Još jednom - bravo Lena, bravo Srbija i hvala RTS-u!

(subota, 21. nov 2015, 22:08) - anonymous [neregistrovani]

Nadam se da vidim Srbiju i na sledecoj Decijom Pesmi Evrovizije 2016 godine

Da nismo nastupali prvi, da nije promenjen video zid na pocetk pesme i da nastup niej bilo tolio statitan i da nije bilo greske u pevanju veovato bi bili u TOP 5 , ovaka smo na solidnom 7 mestu od 17 drzava.
Sto se tice glasanja znali smo da necemo dobit ponea od Gruzije koja nam je u prosloti davalo malo poena . Iznenadjenje je 0 poena od Ukrajine ocekivao sam bar 1 do 2 poena . I malo sam iznenadjen malim brojem poena iz Australiej samo 2 poena ocekivao sam bar oko 5 poena (Bojana je na Evroviziji u polufinalu dobila 12 od Australije i 5 u finalu) i sokatnom nulom iz Italije gde imamo dijasprou kao sto je imamo i u Australji.
Hvala RTS sto je Srbija bila deo ove manifestacije i nadam se da cemo se takmiciti i sledece godine u nekom gradu u Evropi.

(subota, 21. nov 2015, 21:43) - anonymous Verka [neregistrovani]

Komentar

Bravo Lena ! Ti si veliko <3 i super pjevas !

(subota, 21. nov 2015, 20:52) - stokholm [neregistrovani]

Lena <3

Bravooo Lenaaa <3 Najbolja si! Mnogo hvala RTS-u koji su nam omogucili da gledamo ovaj predivan sou.

(subota, 21. nov 2015, 20:31) - anonymous [neregistrovani]

Sto je promenjeno na pocetk deo video bima

Ko je promenio na pocektu deo scenografije jer se na prve 2 probe na pocetku na ekranu tj video bimu prikazilalo drvece u sumornim bojama i onda se sve pretvara u dominatno crvenu boju. Ta podloga je bila efektnija nego ova sa dress proba i finala.

(subota, 21. nov 2015, 20:19) - Milica [neregistrovani]

Bravo Leno!

Bravo Leno! Rasplakala si nas, svaka cast na nastupu <3