Srbija učestvuje na Dečjoj pesmi Evrovizije 2015.

Radio-televizija Srbije potvrđuje da će ove godine imati predstavnika na 13. Dečjem Evrosongu, koji će biti održan u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Način izbora srpskog predstavnika biće naknadno objavljen.

Ovogodišnja Dečja pesma Evrovizije održaće se 21. novembra 2015. godine u Bugarskoj, pod sloganom „Otkrij" („Discover"). Simbol Dečjeg Evrosonga ove godine je „tehnološki cvet" zasnovan na ideji maslačka koji je svako od nas kao dete makar jednom oduvao, kako su saopštili organizatori.

Osim Srbije, učešće je do sada potvrdilo još četrnaest zemalja - Albanija, Jermenija, Belorusija, Bugarska, BJR Makedonija, Gruzija, Italija, Irska, Malta, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Holandija i Ukrajina.

Prošle godine Srbiju je, nakon tri godine pauze, predstavljala Emilija Đonin, sa pesmom „Svet u mojim očima". Predstavnik naše zemlje 2010. godine bila je Sonja Škorić, koja je Srbiji donela sjajno treće mesto, ujedno i naš najbolji rezulat do sada. Isti rezultat, treće mesto, ostvarila je i Nevena Božović 2007. godine, i ta godina je, zahvaljujući pobedi Marije Šerifović na Pesmi Evrovizije, ostala zabeležena kao najuspešnija evrovizijska godina u istoriji učešća Srbije na Evrosongu do sada.

Nadamo se da će i ovogodišnji predstavnik Srbije nastaviti tradiciju dobrih plasmana i uspešnih predstavljanja naše zemlje na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 20. avg 2015, 20:20) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Sve pohvale za ovu odluku! Dečja Evrovizija je zaista lepo takmičenje gde svi učesnici uče o drugim kulturama i jezicima, pa čak i mnoga deca postaju prijatelji. Naši predstavnici na ovom takmičenju su uvek bili veoma talentovani i uveren sam da će to biti slučaj i ove godine.
Takođe se nadam da će Srbija učestvovati na sledećoj Evroviziji. Srdačan pozdrav iz Švajcarske :-)