Beosong u centru pažnje

Više od 100 domaćih i stranih novinara pratilo polufinale i finale Beosonga.

Osim ogromnog interesovanja domaćih novinara, Beosong je bio u centru pažnje i međunarodne evrovizijske javnosti. Više od 15 stranih portala specijalizovanih za praćenje svih evrovizijskih događaja imalo je predstavnike proteklog vikenda u Košutnjaku, koji su i pored činjenice da su se istog vikenda održavala još četiri nacionalna izbora za Pesmu Evrovizije u Malmeu, izabrali da budu uz polufinaliste Srbije. 

RTS je proteklog vikenda bio domaćin novinara, fotoreportera i snimatelja iz Norveške, Nemačke, Velike Britanije, Danske, Belgije, Mađarske, Hrvatske i Makedonije.

Tokom evrovizijskog vikenda u Beogradu, gosti RTS-a bili su i članovi ekipe zvaničnog portala Pesme Evrovizije, eurovision.tv u sastavu Marko Brej, Vim Dihandšuter i Jan Demulder koji su direktno izveštavali sa Beosonga. Brojni posetioci ovog portala imali su priliku da uživo gledaju Festival koji je istovremeno prenošen i na sajtu RTS-a.
Na dan finala Beosonga urednik Marko Brej i snimatelj Vim Dihandšuter podelili su svoje utiske o polufinalnoj večeri sa gledaocima Jutarnjeg programa RTS-a.

„Šou koji smo imali prilike da uživo vidimo veoma je profesionalno organizovan", istakao je Marko Brej. „Posebno nam je bila zanimljiva stilska raznolikost i činjenica da su u konkurenciji bili mladi i malo stariji izvođači. Svi mi u timu i danas se sa velikom radošću sećamo organizacije 2008. godine kada je takmičenje za Pesmu Evrovizije održano u Beogradu. Kao što je moj kolega Vim rekao, zapanjujuće je kako mala zemlja kao Srbija ima tako veliku i raznoliku muzičku scenu. Uvek nam je zadovoljstvo da pratimo nacionalni izbor u Srbiji."

Srpski izbor za predstavnika na Pesmi Evrovizije, Beosong 2013, izazvao je veliku pažnju i interesovanje domaćih i stranih medija. Tokom dve uzbudljive večeri broj akreditovanih domaćih i stranih novinara, foto-reportera i snimatelja u pres centru RTS-a u Košutnjaku prešao je trocifren broj. Više od 30 predstavnika redakcija, dnevnih novina, magazina, radio stanica, televizijskih kuća i internet portala prisustvovalo je polufinalu i finalu jednog od najvećih festivala u Srbiji. Novinari su izveštavali iz minuta u minut o dešavanjima na Festivalu i imali priliku da razgovaraju sa izvođačima i njihovim timovima.

 

broj komentara 0 pošalji komentar