Blog Željka Joksimovića: Dnevnik iz Bakua (6)

Iskustvo koje bih poželeo da svako doživi je ono koje smo svi mi ovde u Bakuu imali tokom ceremonije povodom svečanog otvaranja Evrosonga. Najzanimljiviji deo ove žurke većini je zapravo bio sam početak, pre svega čarolija i magična privlačnost crvenog tepiha. Na njemu vas baš u maniru holivudskog spektakla dočekuje gomila novinara, fotoreportera, fanova Evrovizije.

Na kraju se dogodio i taj veličanstveni vatromet dugačak pet kilometara i priznajem, iako nisam uspeo sve kilometre golim okom da vidim, sve je delovalo baš kao spektakl, a nebo je u tom trenutku bilo kao da ga je neko zapalio. Baš i u duhu ovogodišnjeg slogana „Light your fire"- Upali vatru!

Na žurci smo ostali nekoliko sati,družili se sa članovima drugih delegacija, razgovarali o njihovim iskustvima, pripremama, očekivanjima. Malo kasnije smo svi kolektivno otišli u obližnji restoran i naravno, tamo gledali finale Lige Šampiona. I pored činjenice da je utakmica počela veoma kasno po ovdašnjem vremenu (u ponoć) moram priznati da je vredeo svaki trenutak- sjajni fudbalski susret i pobeda "našeg" Čelzija. Uvek mi je drago kada igrači iz Srbije, kao što je Ivanović, predstavljaju našu zemlju u tako pozitivnom svetlu. Na istoj misiji smo i mi ovde u Bakuu.

Ipak, najveće iznenađenje dana sam doživeo u prodavnici instrumenata, gde sam posle jako dugo vremena video da ima da se kupi -melodika. Melodika je moj prvi instrument koji sam dobio, dosta pre harmonike, koja mi je donela najlepše trenutke u detinjstvu. Nisam mogao da dočekam da dođemo u Hotel da se malo podsetim svog detinjstva, a kao rezultat napravili smo jedan super video i spot koji možete pogledati na ju tjubu. Melodiku ćemo svakako koristiti i na žurci naše delegacije tako zvana „Serbian Gala Open" o kojoj ću više govoriti sutra.

Organizujemo je u saradnji sa našom ambasadom u Azerbejdžanu koja zaista čini sve da se ovde osećamo dobrodošli. Biće ovo još jedna prilika da se malo družimo sa drugim učesnicima, ali i svima onima koji žive i rade u Bakuu, a poreklom su iz naše zemlje. Pripremili smo polučasovni program, posle koga ćemo i premijerno emitovati novu, trubačku verziju pesme, koju smo uradili u saradnji sa Dejanom Petrovićem. To je još jedno u nizu verujem dobrih iznenađenja koje smo uradili povodom promocije pesme „Nije ljubav stvar" i ostavili smo ga za sam kraj. U narednom dnevniku ću pokušati da ovu verziju dočaram i vama na papiru, da je nekako podelim i sa vama kao što želim da delim svaki trenutak proveden u Bakuu sa svima koje zanima šta se ovde sve događa. Do tad držite palčeve, drugo polufinale u kojem nastupamo prvi je za samo četiri dana.

Vaš Željko

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. maj 2012, 18:42) - Tatjana!!(Svedska) [neregistrovani]

Zeljko

Veliki pozdrav vama svima! Do pobede! My Top 5=Srbija! Puno Srece :)