Blog Željka Joksimovića: Dnevnik iz Bakua (4)

Upali svoju vatru - Light your fire

U sklopu onog što se podrazumeva za predstavnika na Evroviziji je i konstantna komunikacija sa novinarima. Oni koji me poznaju i prate moj rad znaju da sam uvek bio na raspolaganju predstavnicima „sedme sile" i većina njih prati na društvenim mrežama sve što radim.

Jednako se ponašam i ovde, u Bakuu, ali moram priznati - novinara ovde kao da ima na hiljade. Zvanični televizijski emiteri, brojne televizije, štampani mediji, radio i internet, a tek koliko je portala sa prefiksom ESC... Da dan traje 48 sati i da samo to radim ovde, mislim da bi, možda, to vreme bilo dovoljno vremena da porazgovaram na minut sa onima koji žele da čuju koju reč od mene. Zaista neverovatno. Današnja konferencija za novinare je bila puna do poslednjeg mesta, ali ni to što je trajala oko sat vremena nije bilo dovoljno da se odgovori na sve zahtevi za intervjue. I dolazak Jovane, moje supruge, izazvao je pažnju medija, a meni lično mnogo znači njena podrška.

Nisam naravno licemeran - pažnja, pogotovu medijska, prija i što je mnogo važnije, govori dosta o popularnosti pesme uoči polufinala. Zanima ih emocija pesme, kako je nastala, koji je to žanr... suštinski ih sve zanima. U ovom trenutku „Nije ljubav stvar" je izabrana za najbolju pesmu drugog polufinala na internom glasanju u pres centru. Hvala dragi novinari, pogotovu veliko hvala svima onima koji su sve vreme moje ovogodišnje evrovizijske priče bili uz mene i podržavali me.

Fanova je takođe mnogo, tako da mi se ponekad čini da mi je osmeh na licu non stop zbog fotografisanja sa njima. Najdivniji su naravno oni najmlađi koji vole Evroviziju, a još kada čujem da su recimo iz Azerbejdžana a da znaju da pevuše deo moje pesme, onda se zaista osećam beskrajno dobro. Ima naravno i drugih, drugačijih, ali su svi dobronamerni i ono što je najvažnije stavljaju do znanja celoj našoj delegaciji da smo uspeli- Nije ljubav stvar jeste već evrovizijski hit.

Danas je održana i druga proba na velikoj sceni Kristalne dvorane. U kostimama u kojima ćemo se predstaviti i u polufinalu tako da je sve nekako dobilo pravu težinu onog pravog nastupa. Oslobodili smo se početnog grča i sve smo precizniji u izvođenju. To me veoma raduje jer i ne sumnjam da će to biti jedan jako dobar nastup. Ali sve na sceni i svako od nas mora da bude savršen tih tri minuta. Na grešku nemamo pravo. Većina sugestija naše delegacije posle prve probe je usvojena pa će tako svetlo na sceni biti mnogo aktivnije, a celokupna atmosfera življa, raspoloženija. Ostalo je još pet dana do takmičenja- počelo je odbrojavanje.

Vaš Željko!

 

broj komentara 0 pošalji komentar