Ukrajina odustala od ovogodišnjeg „Evrosonga“

Ukrajinska nacionalna televizija je saopštila da neće učestvovati na ovogodišnjem takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ u Tel Avivu, pošto pevačica koja je izabrana da predstavlja zemlju nije prihvatila njihove uslove.

Pevačica Maruv, koja je sa pesmom Sajren song osvojila prvo mesto na nacionalnom takmičenju, nije prihvatila uslove ukrajinske nacionalne televizije koji su uključivali i tromesečnu zabranu održavanja koncerata u Rusiji.

Drugi izvođači koji su učestvovali u nadmetanju za ovogodišnje takmičenje u Tel Avivu takođe su odbili da prihvate ovakve uslove.

„Nacionalna javna radio-televizija Ukrajine odbija da učestvuje na 'Evrosongu' 2019. godine“, navodi se u saopštenju objavljenom u sredu, 27. februara.

Navedeno je i da je proces selekcije otkrio „sistemski problem“ u ukrajinskoj muzici, pošto umetnici imaju poslovne veze sa „agresorskom državom“.

Ukrajina je napravila incident i 2017. godine, kada je bila domaćin takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, odbivši da dozvoli ulazak predstavnice Rusije zato što je nastupala na Krimu.

Inače, Ukrajina je bila domaćin 2017. godine, jer je pobedila na evropskom takmičenju u Švedskoj baladom o sovjetskoj deportaciji tatarskog stanovništva Krima u doba Staljinove vladavine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 28. feb 2019, 13:44) - Hrvat [neregistrovani]

I tako ... ... Hrvati siđoše sa postolja na košarkaškom prvenstvu pre mnogo godina ... i od tada ...

...i od tada imaju bronzu i srebro u fudbalu, ali zašto mešaš Hrvate sa Rusima i Ukrajinom ?????

(četvrtak, 28. feb 2019, 13:42) - anonymous [neregistrovani]

nisu hteli ne nisu mogli

u objavama na ruskom delu internet srecu se podaci o ucenjivanju p[evaca gde je jedna of obaveza bilo nekakvo predizborno reklamiranje porosenka danasnjeg predsednika. Svi su listom to odbili, jer nije normalno za pevaca da tek tako odbija takmicenja...

(četvrtak, 28. feb 2019, 12:02) - anonymous [neregistrovani]

Nacionalizam

Ukrajinci su samovoljno progutali udicu nacionalizma.

(četvrtak, 28. feb 2019, 06:14) - Ljubodrag [neregistrovani]

I tako ...

... Hrvati siđoše sa postolja na košarkaškom prvenstvu pre mnogo godina ... i od tada ...