Austrija u Tel Aviv šalje Paendu

Saga oko odabira 52. austrijskog evrovizijskog učesnika završena je posle višenedeljnih spekulacija. Nova izaslanica ove alpske države će biti 31-godišnja talentovana pevačica Paenda s numerom Limits. Krajnji produkt u vidu prezentacije kompozicije će biti upriličen u narednih nekoliko sedmica.

Paenda je rođena u Štajerskoj. Talenat za muziku je iskazala još u ranom uzrastu, a kada je napunila 20 godina, preselila se u Beč zbog usavršavanja glasa. Učestvovala je u raznim muzičkim projektima pre nego što se 2015. godine upustila u solo-karijeru. Ona ne samo da komponuje i piše tekstove svojih pesama već se bavi i produkcijom.

U februaru 2018. godine je publici predstavila svoj debitantski album „Evolution" koji je brzo osvojio publiku zahvaljujući spoju hip-hop i plesnog elektro-zvuka. Sa njega su se izdvojili singlovi Waves i Good Girl. Novostečenu popularnost je potvrdila nastupom na koncertu popularne britanske pevačice Džesi Džej u bečkoj Areni pred 3.000 posetilaca u svojstvu predizvođača. Za 26. april tekuće godine je zakazala izlazak drugog albuma „Evolution II".

Njena evrovizijska kompozicija Limits opisuje se kao elektro-pop balada „nabijena" atmosferom.

I četvrtu godinu zaredom je austrijski javni emiter ÖRF odabrao svog evrovizijskog aduta u saradnji sa di-džejem, producentom i urednikom Jutjub kanala Austrozone Eberhardom Forherom, a treći put zaredom je Austrija svog aduta izabrala internim putem.

Paenda će boje ove alpske države braniti u drugoj polufinalnoj večeri 16. maja.

broj komentara 0 pošalji komentar