Na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu 42 zemlje

Na 64. Pesmi Evrovizije, koja se 14, 16. i 18. maja 2019. održava u Tel Avivu, učestvovaće 42 zemlje, saopštili su organizatori takmičenja iz Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Naredne godine najpopularnije muzičko takmičenje na svetu imaće jednog učesnika manje u odnosu na ovogodišnji Lisabon, budući da se Bugarska i definitino povukla iz, kako je ranije objavljeno, finansijskih razloga.

Tako će se na festivalu u administartivnom centru Izraela, u Tel Avivu, naći sledeće zemlje:
Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Ukrajina.

Jon Ola Sand, izvršni supervizor Pesme Evrovizije, iskazao je i ove godine oduševljenje zbog velikog odziva javnih nacionalnih emitera da učestvuju na ovom planetarnom događaju.

- Prošle sezone Neta se usudila da sanja i pobedila na takmičenju u Lisabonu, vrativši trofej u svoju zemlju. Nadamo se da će ostali učesnici biti inspirisani tim snom - izjavio je Ola Sand, dodajući da organizatori u Izraelu vredno rade na pripremi narednog događaja za koji je uveren da će biti za pamćenje.

Istim povodom oglasio se i Eldad Koblenc, generalni direktor javnog emitera KAN, koji je rekao da ne mogu da dočekaju da ugoste 42 nacije narednog maja, koje će težiti da učine isto ono što je i Neta u Lisabonu.

broj komentara 0 pošalji komentar