ЕГЗИТ 2018. - Уживо на програмима РТС-а

Ове године, од 12. до 15. јула биће одржан 18. по реду музички фестивал ЕГЗИТ. Радио-телевизија Србије ексклузивно преноси свечано отварање овог престижног фестивала на РТС3, РТС Планета као и на Радију 202.

У наредна четири дана очекује се наступ преко 1000 музичких звезда на више од 40 зона на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

Представиће нам се неке од најтраженијих светских звезда као што су Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers и многи други.

У петак, другог дана фестивала од 22.30 моћи ћете да пратите уживо наступ реге иконе модерног доба, Зиги Марлија. До сада је издао дванаест албума који су побрали позитивне критике а његов актуелни албум "Ziggy Marley" донео му је осми Греми на последњој додели награда. Овог пута слушаћемо хитове међу којима су "Tomorrow People" и "Look Who's Dancin".

Трећег дана, у суботу, од 21.15 очекују нас Бајага и инструктори који имају богату дискографију и велики број хитова који је смештају у сам врх рок сцене бивше Југославије.

У недељу, последњег дана фестивала, од 22.30 на позорници ће се наћи звезда у успону, Алис Мертон. Њен феноменални сингл "No Roots" снажно је одјекнуо Европом и био један од апсолутних хитова протекле године, а ова млада девојка ревносно је почела и своје освајање остатка музичог света. Након што је покорила топ-листе у Аустрији, Швајцарској и другим земљама и достигла платинасти тираж у Немачкој, њен сингл нашао се и на врху познате америчке Billboard топ-листе у категорији Adult Alternative Songs, те је тиме постала прва соло музичарка којој је ово пошло за руком, после Адел!

Преносе ова три концерта можете пратити на нашем Другом програму.
 

 

број коментара 0 пошаљи коментар