Радио-телевизија Србије опрашта се од барда српске музичке сцене

Преминуо је један од највећих певача изворне и староградске музике, Предраг Гојковић Цуне. Памтићемо га по песмама "Дунаве моје море", "Ај чија фрула", "Љубав ми срце мори", "Опростите другови свирачи"...

У знак сећања на Предрага Гојковића Цунета, Радио-телевизија Србије приказаће музичке и забавне емисије у којима је био гост.

На Другом програму, вечерас од 20 часова приказаћемо емисију "Златни микрофон" а од 22 сата на Првом моћи ћете да погледате једну од епизода серије "Позориште у кући" - Операција Вождовац, где је Цуне стао раме уз раме са легендама српског глумишта.

У суботу, 22. јула у 13.30 на Првом програму биће приказана емисија "ТВ лица" из 2002. Доајен народне музике дочекао је ТВ екипу у дому на Јулином брду и поносно причао о унуцима које је с нестрпљењем чекао да дођу у Београд. Наставак дана снимљен је на Ади где је одлазио у дуге шетње, а у разговору се присетио великих наступа и фестивала, као и успомене на сусрет са Титом. Као велики обожавалац кошарке пожелео је да оде на дочек наших кошаркаша који су се вратили са медаљом и ту је уследио Цунетов сусрет са нашим трофејним спортистима као и прича о родитељском поносу. Право са дочека спортиста отишао је на Ушће где је имао водитељско-певачки задатак у емисији која је уживо емитована на сателитском програму, а коју су тада у дијаспори гледале и његове ћерке и то је био повод за разговор о деци, родитељству, носталгији и осећању да је породица увек била најважнија у његовом животу. Одмах након тога следи музичка емисија "Златна плоча", од 15 часова.

На Другом програму од 05.00 емитоваћемо Концерт за добро јутро: Три мајстора. Фантастична емисија у којој су три велике звезде српске музичке сцене: Цуне, Предраг Живковић Тозовац и Мирослав Илић изводили песме које су их прославиле.

У недељу, 23. јула, на Првом програму од 12.35 у емисији Весне Дедић, "Балканском улицом"  подсетићемо гледаоце како је Цуне духовито и носталгично причао о камиону који је довезао његову породицу из Крагујевца у Београд, о првој берберској радњи свога оца, о првим тучама због девојака, о школском другу Бати Живојиновићу, о девојци у плавом купаћем костиму на туфне који је спазио на плажи на Св. Стефану, о вискију, Титу... Цуне се присећао и времена када је возио најбоља кола у Београду, причао о настанку песме "Јаничар" али и романсама које је певушио својој супрузи у башти....

Емисију "Сећам се..." емитоваћемо у 22.00 на Другом програму, такође у недељу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 21. јул 2017, 21:39)
anonymous [нерегистровани]

Najbolji

Cune je bio daleko najbolji pevac sa ovih prostora I to ne samo u narodnoj muzici nego uopste. Osim predivnog glasa uvek sam voleo to sto, kada on peva, razumem jasno svaku rec koju odpeva. Ne verujem da cemo ikada imati takvog pevaca. Neka mu je vecna slava.