Пала задња клапа нове ТВ серије Радио-телевизије Србије "Пси лају, ветар носи"

Снимање завршено - емитовање од октобра на РТС-у

Данас је у просторијама Војногеографског института у Београду пала задња клапа нове телевизијске серије "Пси лају, ветар носи", аутора Радоша Бајића, у продукцији Радио-телевизије Србије и Contrast studios-а, а у режији Јелене Бајић-Јочић.

Једанаест епизода новог ТВ серијала под називом "Пси лају, ветар носи", који је по жанру елегична комедија карактера и нарави, а за који сценарио потписује Радош Бајић, аутор најгледаније и најдуже ТВ серије РТС-а "Село гори а баба се чешља", на јесен 2017. доноси нам причу о мало познатом, контроверзном урбаном свету београдског предграђа. Смештајући је на Стражевицу, у Раковицу, Ресник, Остружницу, Сремчицу и Орловачу, аутор у епиценатар наше пажње поново ставља мале, обичне људе, који су се, трбухом за крухом, у потрази за бољим животом, насукали на ободе великог града, да ту потраже своје место.

Како прегурати наредни дан? - то је питање које свакодневно себи постављају јунаци серије "Пси лају, ветар носи". Ношени невољама и сновима о бољем животу, они настоје да ухвате корак са пулсом великог града, да постану његов део и да изборе место под сунцем метрополе. У догађајима који су често на ивици апсурда и бизарности, наши протагонисти се срећу са многим искушењима, изазовима, радостима и разочарењима. Симпатични, драги, добронамерни и комични, они ће засигурно освојити пажњу и наколоност наших гледалаца.

Проверену екипу филмских аутора и професионалаца, који су реализовали многе успешне пројекте у копродукцији РТС и Contrast studios, овога пута предводи млада редитељка Јелена Бајић-Јочић, која се претходно представила нашој публици веома успешном режијом играног филма и драмског серијала "Лед". Писац сценарија је Радош Бајић, директор фотографије Предраг Јочић, костимограф Ивана Несторовић, аутор маске и шминке Мирјана Стевовић, монтажер Стеван Марић, а сценограф Драган Мићановић. За потребе снимања ТВ серије "Пси лају, ветар носи" коришћена је најсавременија филмска техника.

У серији је ангажован велики број познатих глумаца из Србије и региона, међу њима: Тихомир Станић, који тумачи једну од главних мушких улога, затим Мира Бањац, Анита Манчић, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић, Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Борис Миливојевић. Ту је и познати глумац из Македоније Данчо Чевревски, затим Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јефтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Ђорђе Ерчевић, Александар Срећковић Кубура, Исидора Минић, Ненад Хераковић, Ђурђина Радић, млада и талентована певачица Сања Вучић, која тумачи једну веома интересантну улогу, а истовремено пева и насловну нумеру серије, као и многи други.

ТВ серија "Пси лају, ветар носи" снимана на широј територији Београда, почев од "круга двојке", преко Земуна, до приградских насеља Остружнице, Стражевице, Железника, Миријева, Ресника...

Почетак емитовања планиран је за октобар 2017. године на програмима Радио'-телевизије Србије.

 

број коментара 0 пошаљи коментар