Серија „Гомора“ на РТС 2

„Гомора“ је постала најгледанија серија у историји своје продуцентске куће, највеће комерцијалне телевизије у земљи. У Италији има шест пута више гледалаца од Игре престола, а другу сезону 2016. гледало је у просеку 2,2 милиона људи. (Gomorrah, 2014)

Серија је настала према познатом, истоименом роману Роберта Савијана, одиграва се у Напуљу и прати послове породице Савастано, која под вођством Пјетра Савастана, изазива страхопоштовање код свих и представља један од најутицајнијих кланова. Уз Пјетра стоји много поузданих људи, на челу с његовом десном руком Чиром ди Марцијом, који игра важну улогу у породици, јер син Гени још није спреман да преузме контролу над огромним породичним царством.

Али супарнички клан смешта Пјетру због чега он заврши у затвору, па вођство преузима његова супруга Има. Након дугог боравка у Хондурасу, Гени се враћа у Напуљ, коначно спреман да преузме оно што му припада. Али неко из сенке кује заверу да се докопа моћи и поновно покрене рат мафије...

Права за приказивање телевизијске Гоморе продата су у сто педесет земаља, а серија је пре неколико месеци премијерно приказана и у САД. Серија је у Италији изазвала велике расправе о томе да ли је сувише саосећајна према злочинцима и да ли сувише суморно приказује Италију и Напуљ, а сваку епизоду помно прати и Влада Италије... У серији играју углавном непознати напуљски позоришни глумци, а пошто ликови говоре напуљским дијалектом, титлови се емитују чак и у Италији.

Улоге: Фортунато Черлино, Марко Д'Аморе, Марија Пија Калцоне...

Режија: Стефано Солима

Од 23. јуна, суботом и недељом, на РТС 2, у 22 ч; реприза уторком и средом, РТС 2, око 23 ч. 

број коментара 3 пошаљи коментар
(недеља, 29. јул 2018, 23:00)
маки [нерегистровани]

питање

од ког датума почиње да се емитује друга сезона серије гомора?

(понедељак, 09. јул 2018, 22:27)
Ana [нерегистровани]

Zašto usred leta?

Dugo smo čekali da prikažete drugu sezonu ove odlične serije, jako sam se razočarala kad sam po povratku sa letovanja shvatila da sam propustila vec 4 epizode. Nadam se da ćete reprizirati seriju na jesen, kao i 3. sezonu Brodčerča

(среда, 04. јул 2018, 02:43)
Lale [нерегистровани]

Serija

Pjetro Savastano je ubijen na grobu svoje žene, ima li nastavka i ako ima hoće li biti prikazano!?