Милица Милисављевић Дугалић у Етнографском музеју

21.јуна 2017. године у Етнографском музеју Милица Милисављевић Дугалић одржала солистички концерт

   

    У препуној дворани Етнографског музеја у Београду одржан је солистички концерт Милице Милисављевић Дугалић која је Светски дан музике прославила заједно са бројним љубитељима традиционалне музике.

    Милица је концерт почела песмом, "Каранфиле цвеће моје" што је публика поздравила громогласним аплаузом, а затим су се низали бисери косметске музике : " Сву ноћ ми биљбиљ препева ", " Ој, јабуко зеленико ", " Маријо дели бела кумријо " да би на прве тактове песме       " Удаде се Јагодо " публика из свег гласа запевала са Милицом  а наставила је да пева са њом до краја концерта.

    На крају концерта Милица је премијерно извела песму из околине Пећи  " Туђа земљо ". Својом интерпретацијом , ове дивне пасторале присутној публици су засузиле очи. Презадовољна публика је овацијама  тражила бис , па је Милица и сама понесена емоцијом продужила концерт и крунисала га песмом " Видовдан ".

 

    Милицу су на концерту подржали пријатељи и колеге из света музике, књижевности, глуме, а посебну подршку су јој пружиле колеге из њене матичне куће ПГП РТС , на челу са Руководиоцем Радмилом Цвијовићем.

Милица је уз пратњу оркестра, који су чинили : Дејан Аксић, Владан Лазић, Александар Петровић - Хуго и Мирољуб Тодоровић - Џими свим присутнима у Етнографском музеју приредила дан за памћење.

ФОТО: Горан Златковић

број коментара 0 пошаљи коментар