Франческо Сантучи & Биг Бенд РТС - ’’The Nearness Of You’’

Биг Бенд Радио телевизије Србије, отвара јесењу сезону концертом са изузетним уметником и солистом на тенор саксофону Франческом Сантучијем (Francesco Santucci), у великој сали Дома омладине Београда, у петак, 22. септембра са почетком у 20 часова. Карте за овај концерт су у продаји на благајни Дома омладине Београда.

Франческо Сантучи (Francesco Santucci) је рођен у Перуђи. Након завршетка престижног конзерваторијума Морлачи (Morlacchi), одлази на стручна усавршавања у Сједињене Америчке Државе (USA), прво у Северну Каролину и уневерзитет Дјук у Дураму (Duke University the Durham), да би на чувеној Џулијард академији у Њу Јорку (Julliard School Of Music in New York), специјализирао композицију, аранжирање и дириговање.

Сарађивао је са светски познатим и признатим уметницима џез музике: Боб Минцером (Bob Mintzer), Џон Федисом (Jon Faddis), Ал Жером (Al Jarreau), Реј Чарлсом (Ray Charles), Чет Бејкером (Chet Baker), Ренди Крафордом (Randy Crawford), Шака Каном (Chaca Khan).

Водећи је солиста у РАИ оркестрима и продукцијама за престижни Италијански јавни сервис. Звук његовог саксофона краси и филмско остварење, Изгубљени у преводу (Lost In Translation), у режији Софије Кополе (Sophia Coppola). Франческо Снтучи је промотер ексклузивне марке саксофона Боргани (Borgani).

Биг бенд Радио-телевизије Србије се приближава јубиларној 70-ој години од оснивања ансамбла и серијом концерата и престижним ЦД издањем, најављујемо слављенички период пред нама.

Најавили би два предстојећа изузетна догађаја, која презентују посвећеност и всоки квалитет музицирања нашег оркестра:

- Нови ЦД са маестралним композитором и солистом на тромбону Самуелом Блазером (Samuel Blaser), који би требало да ''угледа светлост дана'' до краја текуће године.

- Гала концерт у част стогодишњице од рођења легендарног Дизија Гилеспија (Dizzy Gillespie 1917-1993), са нашим најпознатијим и најпризнатијим светским џез ''амбасадором'' Душком Гојковићем.

Успешна сарадња Музичке продукције Радио-телевизије Србије и Београдске куће младости, креације и уметности Дома омладине Београда, се наставља на задовољство како самих партнера, тако и наше цењене и драге публике.

број коментара 0 пошаљи коментар