Биг Бенд РТС и Андреа Тофанели„Омаж за Мајнарда Фергусона“

Мајнард Фергусон 1928-2006 (Maynard Ferguson) је био солиста на труби, флигл хорни, томбону, бенд лидер и музички феномен двадесетог века. Труба као солистички инструмент, као начин интерпретације, као стратосферични регистар, као револуција стила , као ултимативна снага.....никада није била иста пре Мајнард Фергусона и после њега.

Биг Бенд лидер са најдужим стажом у историји џеза, солиста и иноватор који је ишао у корак са временом, необјашњива енергија и доминантна фигура историје џеза коју су сви волели, поштовали и са разлогом ословљавали '' THE BOSS ''!

Биг Бенд Радио телевизије Србије, по први пут након 50 година од гостовања Мајнарда Фергусона у Београду, представља посебно одабране композиције из његовог славног и прослављеног оркестра.

Изузетни гост овог јединственог пројекта је Андреа Тофанели (Andrea Tofanelli), маестрални солиста на труби, виртуоз и инструменталиста који је имао част и привилегију да сарађује са Мајнард Фергусоном.

Андреа Тофанели (Andrea Tofanelli) је италијански виртуоз на труби и презентер „YАМАHА" инструмената.

Завршио је престижну академију Луиђи Бокерини ( Luigi Boccherini) и након тога постао солиста чувеног „RAI" оркестра.

Са оркестром Мајнард Фергусона (Maynard Ferguson) путовао је и концертно наступао по Италији (ITALY), Енглеској (ENGLAND) и Сједињеним Америчким Државама (USA).
Његов педагошки рад је изузетно цењен. Музичке радионице, клинике за брас инструменте (Brass instruments) и семинари о труби, омугућили су му статус гостујућег професора на академији Фулертон (Fullerton) и на универзитету Нортриџ (University, Northridge ).

Наступао је током своје каријере са изузетним уметницима:
Лучано Павароти (Luciano Pavarotti), Џорџ Мајкл (George Michael), Џо Кокер (Joe Cocker), Том Џонс (Tom Jones), Мајкл Бубле (Michael Buble), Пол Анка (Paul Anca), Ди Ди Бриџ Вотер (Dee Dee Bridgrwater), Ренди Крафорд (Randy Craford)......само су нека од имена легенди шоу бизниса .

број коментара 0 пошаљи коментар